Translate this page

Σαν σημερα | 9 Ιανουαριου


1941: Η Αμερικανίδα folk τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Joan Baez (Joan Chandos Báez) γεννήθηκε στο Staten Island της Νέας Υόρκης. Από το 1959 που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από τριάντα άλμπουμ, στα οποία ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια όσο και τραγούδια άλλων δημιουργών. Οι στίχοι των τραγουδιών της είναι κυρίως στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, αλλά έχει ερμηνεύσει τραγούδια και σε άλλες γλώσσες. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα (κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία στο Armed Forces Induction Center) και την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων.Βοήθησε ώστε τα τραγούδια του Bob Dylan να βρουν το δρόμο τους στο πλατύ αμερικανικό κοινό. Έξι από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε έχουν γίνει χρυσά.

1944: Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Jimmy Page (James Patrick Page) γεννήθηκε στο δυτικό προάστιο του Λονδίνου, Heston. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds από το 1966 έως το 1968 και στη συνέχεια ιθύνων νους των Led Zeppelin μέχρι το 1980. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι The Who, The Kinks, Marianne Faithfull, The Rolling Stones, Van Morrison, Eric Clapton, Joe Cocker κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone “The 100 Greatest Guitarists of All Time” βρίσκεται άξια στην ένατη θέση. Το όνομα του έχει γραφτεί δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, μία με τους The Yardbirds και μία με τους Led Zeppelin. Είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους αποκρυφιστές και με σημαντικό βαθμό στην ανάλογη κλίμακα. Το 1980 μετά τον θάνατο του φίλου του και ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham για τον οποίο θεωρήθηκε ως ένα βαθμό υπεύθυνος λόγω της ενασχόλησης του με το σατανισμό, ακολουθεί η διάλυση του συγκροτήματος. Ο Page πέφτει σε μελαγχολία και δεν αγγίζει την κιθάρα του για ένα χρόνο περίπου. Επιστρέφει στην ενεργό δράση το 1981 και από τότε έχει ηχογραφήσει δώδεκα άλμπουμ. Το 2005 τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με τον τίτλο “Officer of the Order of the British Empire”.

1950: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός David Johansen γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Είναι δημοφιλής για τη συμμετοχή του στο συγκρότημα New York Dolls.

1963: Ο ντράμερ Charlie Watts ενσωματώνεται στους The Rolling Stones. Μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος. Ως μουσικός έχει ασχοληθεί και με τη jazz, τη μεγάλη του αγάπη, μάλιστα υπήρξε και μέλος στη μπάντα Rocket 88 μαζί με τον Alexis Korner.

1988: Η Whitney Houston και το τραγούδι ”So Emotional” βρίσκονται στη θέση No 1 του Billboard Hot 100. Διαδέχτηκαν στην κορυφή το τραγούδι “Faith” του George Michael.

2003: Ένα πιάνο που ανήκε στον Elvis Presley πουλήθηκε σε δημοπρασία στον Michael Muzio των The Blue Moon Group για 685 χιλιάδες δολάρια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου