Translate this page

Σαν σημερα | 24 Ιανουαριου


1941: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Neil Diamond (Neil Leslie Diamond) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Φοίτησε στο Erasmus Hall High School και συμμετείχε στη σχολική χορωδία παρέα με την Barbra Streisand. Έφτασε τρεις φορές στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, μια από αυτές παρέα με την Barbra Streisand με το τραγούδι “You Don’t Bring Me Flowers”. Έγραψε Νο1 επιτυχίες για τους The Monkees –  ”I’m a Believer” και UB40 –  ”Red Red Wine”. Το 1984 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Sammy Cahn “Lifetime Achievement”. Το 2009 για τη προσφορά του στη μουσική αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο, τιμήθηκε με το βραβείο “MusiCares Person of the Year”. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Αμερικής.

1949: Ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής John Belushi (John Adam Belushi 1949-1982) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά την συμμετοχή του στην μουσική κωμωδία "The Blues Brothers" το 1980.

1968: Γεννήθηκε στο Αμβούργο ο Michael Kiske, ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές στο χώρο του heavy metal, που έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο Γερμανικό power metal συγκρότημα Helloween (1986-1993). Έχοντας συμμετέσχει σε μια σειρά από άλμπουμ που καθιέρωσαν την μπάντα στο metal στερέωμα, ο τραγουδιστής, απολύθηκε το 1993, εξαιτίας προσωπικών θεμάτων και μουσικών διαφορών με τα υπόλοιπα μέλη. Από το 1996 – 2009 έκανε διάφορες solo δουλειές και συμμετείχε ως quest σε albums διαφόρων καλλιτεχνών όπως οι Avantasia and Place Vendome κ.ά.  Το 2009, ο Kiske, σχηματίζει τους Unisonic, μαζί με τους Dennis Ward, Mandy Meyer, Kosta Zafiriou και Kai Hansen. Πέρσι είχαμε την πρώτη τους δουλειά και η μπάντα σε όλη τη διάρκεια του 2012, έκανε εκτενή περιοδεία. Η φωνή του θεωρείται ιδιαίτερα επιδραστική και πολλοί τραγουδιστές τον συγκαταλέγουν στις βασικές επιρροές τους. Στις δικές του επιρροές συγκαταλέγονται οι Elvis Presley , Beatles , Halford, Dio κ.ά..

1995: Ο Αμερικανός DJ, τραγουδοποιός και παραγωγός David Cole (David Bryon Cole 1962-1995) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από μηνιγγίτιδα. Μαζί με τον Robert Clivilles είχαν δημιουργήσει ένα δυνατό δίδυμο στην παραγωγή δίσκων (C+C Music Factory) και συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως οι James Brown, Richard Marx, Mariah Carey, Whitney Houston, Aretha Franklin κ.α.

1999: Κυκλοφορεί στην Ευρώπη το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Φιλανδικού συγκροτήματος HIM με τίτλο “Razorblade Romance“. Ηχογραφήθηκε στα Rockfield Recording Studios στην Ουαλία. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, εκτός από το “Wicked Game” του Chris Isaak, γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Ville Valo. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Join Me in Death“, “Right Here in My Arms” κ.α. Το single “Join Me In Death” κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1999 και είναι αυτό που έκανε γνωστούς τους HIM στην Ευρώπη. Είναι το biggest-selling single στην ιστορία της φιλανδικής μουσικής με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δυόμισι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

2005: Κυκλοφορεί στην Ευρώπη το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Apocalyptica με τίτλο το όνομα τους. Συμμετέχουν οι Lauri Ylönen των The Rasmus στα τραγούδια “Life Burns!” και “Bittersweet“, ο Ville Valo των HIM στο τραγούδι “Bittersweet” και ο ντράμερ Dave Lombardo γνωστός μας από το metal συγκρότημα Slayer.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου