Translate this page

Σαν σημερα | 3 Δεκεμβριου


1911: Ένας από τους πιο δημοφιλής Ιταλούς συνθέτες, ο Nino Rota (Giovanni Rota Rinaldi 1911-1979) γεννήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας. Χαρακτηρίζεται κυρίως για την εργασία του στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε στενά με σκηνοθέτες όπως οι Federico Fellini και Luchino Visconti. Για την μουσική του στα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας "The Godfather" του Francis Ford Coppola κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Original Score". Στην σαραντάχρονη καριέρα του έγραψε μουσική για πάνω από εκατόν πενήντα ταινίες, όπερα και μπαλέτο.

1948: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ozzy Osbourne (John Michael Osbourne) γεννήθηκε στο Άστον του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Αποκαλείται και "The Godfather of Heavy Metal". Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Black Sabbath από όπου αποχώρησε το 1978 για σόλο καριέρα. Το 1994 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Metal Performance" για το τραγούδι "I Don't Want to Change the World". Οι πωλήσεις των σόλο άλμπουμ του ξεπερνούν τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του:  "Paranoid", "Crazy Train", "Symptom of the Universe", "Bark at the Moon", "Sabbath Bloody Sabbath", "Shot in the Dark", "Close My Eyes Forever" (μαζί με την Lita Ford) κ.α.

1976: Ένα τεράστιο φουσκωτό γουρούνι που αιωρείτο πάνω από τον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας Battersea Power Station στο Λονδίνο, απελευθερώνεται και αρχίζει να ταξιδεύει στον Βρετανικό ουρανό. Το όνομα του ήταν Algie, είχε μήκος εννέα μέτρα και είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες της φωτογράφησης του άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο "Animals". Ήταν γεμάτο με ήλιο και είχε τοποθετηθεί πάνω από τον ηλεκτρικό σταθμό την προηγούμενη ημέρα. Προσγειώθηκε στο Κεντ και το μάζεψε ένας αγρότης που έβαλε τις φωνές στους υπευθύνους επειδή το τεραστίων διαστάσεων γουρούνι τρόμαξε τις αγελάδες του...

1979: Έντεκα άτομα ποδοπατούνται μέχρι θανάτου, λίγο πριν αρχίσει η συναυλία του Βρετανικού συγκροτήματος The Who στο River Front Coliseum στο Σινσινάτι του Οχάιο. Το τραγικό γεγονός συνέβη τη στιγμή που το συγκρότημα έκανε πρόβα ήχου και πλήθος κόσμου επιχείρησε να μπει στο κτήριο χωρίς εισιτήριο. Το συγκρότημα δεν ενημερώθηκε παρά μόνο στο τέλος της συναυλίας από φόβο των διοργανωτών μην ακυρώσουν την παράσταση και δημιουργηθούν επεισόδια.

1984: Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο "Real Live". Περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις από την περιοδεία του καλλιτέχνη στη Μεγάλη Βρετανία. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Mick Taylor των Rolling Stones στην βασική ηλεκτρική κιθάρα, ο Ian McLagan των Faces στα πλήκτρα και έκτακτα σε κάποια τραγούδια ο Carlos Santana. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Highway 61 Revisited", "License to Kill", "Ballad of a Thin Man" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου