Translate this page

Σαν σημερα | 29 Δεκεμβριου

1941: Ο Βρετανός μουσικός Ray Thomas, φλαουτίστας, τραγουδιστής και συνθέτης των Moody Blues, γεννήθηκε στο Στουρπορτ της Αγγλίας.

1946: Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Marianne Faithfull (Marian Evelyn Faithfull) γεννήθηκε στο Χάμπστεντ του Λονδίνου. Ξεκίνησε τη καριέρα της στην pop και rock μουσική στις αρχές της δεκαετίας του '60 τραγουδώντας σε μικρά καφέ. Το 1964 σε ένα πάρτι των The Rolling Stones γνωρίζεται με τον μάνατζερ Andrew Loog Oldham. Ο Mick Jagger και ο Keith Richards θα της γράφουν την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, το τραγούδι "As Tears Go By". Η καριέρα της όμως επισκιάστηκε την δεκαετία του '70 από τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το 1979 θα επιστρέψει με το άλμπουμ "Broken English" και το 1981 θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Dangerous Acquaintances" από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι "So Sad". Από το 1966 μέχρι σήμερα έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πάνω από είκοσι ταινίες και έχει κυκλοφορήσει είκοσι τρία άλμπουμ και EP. Το 2007 η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου την τίμησε με το βραβείο "Best Actress" για την ερμηνεία της στη ταινία "Irina Palm" και το Μάρτιο του 2009 στα Woman's World Awards κέρδισε το βραβείο "Lifetime Achievement".

1961: Ο rock τραγουδιστής Jim Reid γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκοτίας. Είναι μέλος της alternative rock μπάντας The Jesus and Mary Chain, την οποία είχε σχηματίσει το 1983 με τον αδερφό του, τον κιθαρίστα William Reid.

1963: Με αφορμή την κυκλοφορία του single των The Beatles με τίτλο "I Wanna Hold Your Hand" από την Capitol Records, γίνεται η πρώτη μετάδοση του τραγουδιού σε Αμερικάνικο ραδιοφωνικό σταθμό, στο WMCA της Νέας Υόρκης. Το τραγούδι αυτό είναι το πρώτο των The Beatles που κατάφερε να ανέβει στην κορυφή των Αμερικάνικων charts.

1965: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Dexter Holland (Bryan Keith Holland), μέλος του punk rock συγκροτήματος The Offspring, γεννήθηκε στο Γκάρντεν Γκροβ της Καλιφόρνια. Γνωστές επιτυχίες του γκρουπ: "Come Out and Play", "Self Esteem", "Pretty Fly (For a White Guy)" και "Why Don't You Get a Job?". Είναι επίσης ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Nitro Records.

1967: Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Dave Mason αποχωρεί από το συγκρότημα Traffic για σόλο καριέρα. Ο Mason έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους μουσικούς, ανάμεσα σε αυτούς οι Jimi Hendrix, Michael Jackson, The Rolling Stones, Eric Clapton, George Harrison και Fleetwood Mac.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου