Translate this page

Σαν σημερα | 18 Δεκεμβριου


1943: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Keith Richards, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των The Rolling Stones, γεννήθηκε στο Ντάρτφορντ του Κεντ της Αγγλίας. Φοίτησε σαν μαθητής δημοτικού στο Wentworth όπου ήταν φίλος και συμμαθητής με τον Mick Jagger. Το 1962 μαζί με τους Brian Jones, Ian Stewart και Mick Jagger δημιούργησαν τους The Rolling Stones. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Chuck Berry και γι' αυτό το λόγο στα πρώτα βήματα τους οι Stones συμπεριέλαβαν πολλά τραγούδια του στο ρεπερτόριο τους. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarist of All Time" βρίσκεται στην τέταρτη θέση και δεκατέσσερα από τα τραγούδια που έγραψε παρέα με τον Mick Jagger συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The 500 Greatest Songs of All Time". Το όνομα του γράφτηκε στο "Songwriters Hall of Fame" το 1993.

1950: Η Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Martha Johnson γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Είναι γνωστή ως βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Martha And The Muffins. Μεγάλη επιτυχία του γκρουπ το τραγούδι "Echo Beach" το 1980.

1959: Ο Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός Grant Marshall (Grantley Evan Marshall) μέλος των Massive Attack και γνωστός ως Daddy-G γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Μαζί με τους Portishead και Tricky θεωρούνται οι πρωτεργάτες της μουσικής σκηνής του Bristol.

1966: Οι Pink Floyd δίνουν μια παράσταση στο Blarney Club του Λονδίνου. Μια εβδομάδα αργότερα το κλαμπ αλλάζει την ονομασία του σε UFO Club και οι Pink Floyd γίνονται το μόνιμο σχήμα του (house band).

1975: Οι Faces ανακοινώνουν την διάλυσή τους. Ο Ronnie Wood είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει με τους The Rolling Stones, γεγονός που δημιούργησε διαφορές ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος και ο Rod Stewart ήθελε να ασχοληθεί με την σόλο καριέρα του.

2001: Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, η Μπίλι Άιλις (πλήρες όνομα: Μπίλι Άιλις Πάιρατ Μπερντ Ο'Κόνελ, αγγλικά: Billie Eilish Pirate Baird O'Connell). Είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.Το πρώτο της σινγκλ με τίτλο ‘‘Ocean Eyes” κυκλοφόρησε το 2016 μέσω της πλατφόρμας SoundCloud και έχει συγκεντρώσει πάνω από 411 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify μέχρι τον Noέμβριο του 2019.
Το πρώτο της ΕΡ με τίτλο ”Don’t Smile At Me” κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου 2017, και κατατάχθηκε ως χρυσός δίσκος. Λόγω της τεράστιας επιτυχίας του EP της, η Apple Music ονόμασε την Άιλις καλλιτέχνιδα ”Up Next’‘ για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017.
Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go” κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2019. Το άλμπουμ έφτασε στην πρώτη θέση των καταλόγων επιτυχιών σε διάφορες χώρες, όπως οι Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ελλάδα και άλλες, με πολλές επιτυχίες από το άλμπουμ να φτάνουν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου, όπως το When the Party’s Over, Wish You Were Gay, Bury a Friend, και η μεγάλη επιτυχία Bad Guy.
Είναι η πρώτη και η μόνη καλλιτέχνιδα μέχρι στιγμής που γεννήθηκε την δεκαετία του 2000 με τεράστιες επιτυχίες. Η Άιλις έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου για τον μοναδικό της ήχο στην μουσική, το ιδιαίτερο στιλ της, αλλά και για τον πανέμορφό της χαρακτήρα.
Το 2020 έγινε η νεότερη τραγουδίστρια/τραγουδιστής που έγραψε το τραγούδι τίτλων αρχής για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο No Time to Die.

2022: O Terry Hall, τραγουδιστής του αγγλικού συγκροτήματος The Specials, πέθανε σε ηλικία 63 ετών. Ξεκινώντας το 1977 από το Κόβεντρι της Αγγλίας, οι Specials γνώρισαν επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80. Η αρχική σύνθεση των μελών περιελάμβανε τον Hall, ο οποίος αντικατέστησε τον τραγουδιστή Tim Strickland λίγο μετά τον σχηματισμό των Specials, μαζί με τους Jerry Dammers, Roddy "Radiation" Byers, Neville Staple, John Bradbury, Dick Cuthell και Rico Rodriguez.Οι Specials είναι γνωστοί για τραγούδια όπως τα "Gangsters" και "Ghost Town", το τελευταίο από τα οποία παρέμεινε στο Νο. 1 για τρεις εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1981, και ήταν 10 εβδομάδες στο Top 40.
Ο Hall δημιούργησε επίσης τα συγκροτήματα Fun Boy Three το 1981 και The Colourfield (γνωστοί για το τραγούδι "Thinking of You") το 1984, πριν αρχίσει σόλο καριέρα. Τελικά, ανασυγκρότησε τους The Specials για μια περιοδεία και νέα μουσική το 2008 -το συγκρότημα είχε επανενωθεί και μια φορά στο παρελθόν, τη δεκαετία του '90, αλλά ο Hall δεν συμμετείχε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου