Translate this page

Σαν σημερα | 11 Οκτωβριου


1919: Ο Αμερικανός jazz ντράμερ Art Blakey (Arthur Blakey 1919-1990) γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Είναι γνωστός και ως Abdullah Ibn Buhaina. Μαζί με τους Kenny Clarke και Max Roach δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε "bebop style of drumming". Ήταν ιδρυτής της θρυλικής μπάντας Art Blakey and the Jazz Messengers.

1946: Γεννιέται o Αμερικανός R&B/soul/rock τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός Daryl Hall (πραγματικό όνομα: Daryl Franklin Hohl) στο Pottstown της Πενσυλβάνια. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της soul μουσικής της γενιά του. Είναι περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής του μουσικού σχήματος Hall & Oates. Για τις επιτυχίες που έκαναν από τα μέσα της δεκαετίες του '70 έως και σήμερα θεωρούνται το πιο επιτυχημένο μουσικό ντουέτο όλων των εποχών. Άλμπουμ που κυκλοφόρησαν όπως τα "Bigger Than Both of Us", "Voices",  "Private Eyes", "H2O", "Rock 'n Soul Part 1" και "Big Bam Boom" έγιναν έξι φορές πλατινένια σε πωλήσεις. Έχουν φτάσει σε υψηλές θέσεις στο Αμερικάνικο Billboard chart αλλά και σε διεθνή chart πολλά τραγούδια του Ηall όπως τα "She's Gone" (το έγραψε μαζί με τον John Oates), "Rich Girl", "Kiss On My List" (με την Janna Allen), "Private Eyes" (με τους Warren Pash, Sara και Janna Allen), "I Can't Go for That (No Can Do)" (με τους J.Oates & Sara Allen), "Say It Isn't So", "Maneater" (με τους J.Oates & Sara Allen), "Out of Touch" (με τον John Oates), "Everytime You Go Away" (με τον Paul Young στα φωνητικά), "Do It For Love" (με τον John Oates), "So Close" (με τους Jon Bon Jovi & Danny Kortchmar) και "Did It in a Minute" (με τις Sara & Janna Allen). Ως ερμηνευτής ο ίδιος έκανε μεγάλες επιτυχίες τραγούδια άλλων όπως τα "You've Lost That Loving Feeling" των Righteous Brothers (No. 12 στο U.S.Billboard το 1980) και "Family Man" του Mike Oldfield (No. 6 στις Η.Π.Α. το 1983). Το 2004 το όνομα του γράφτηκε στο Songwritter Hall of Fame.

1963: Η σορός της Γαλλίδας τραγουδίστριας Édith Piaf (Édith Giovanna Gassion 1915-1963) μεταφέρεται με απόλυτη μυστικότητα στο Παρίσι για να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Père Lachaise και ανακοινώνεται επίσημα ο θάνατος της. Η Piaf απεβίωσε χτες από καρκίνο στο συκώτι σε ηλικία 47 ετών στην πόλη Γκρας της Αλπ Μαριτίμ της Γαλλίας.

1969: Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το άλμπουμ "Green River". Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε από το Μάρτιος έως τον Ιούνιο του 1969 στα Wally Heider Studios του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Bad Moon Rising", "Green River".

1971: Κυκλοφορεί στην Αμερική το single του John Lennon με τίτλο "Imagine". Το τραγούδι θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard. Στη Μεγάλη Βρετανία σαν single θα κυκλοφορήσει πολύ αργότερα στις 24 Οκτωβρίου του 1975, όπου θα φτάσει στην κορυφή των charts. Το τραγούδι είναι μέρος του ομότιτλου άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1971 στην Αμερική. Βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Ο Lennon εμπνεύστηκε το τραγούδι από ένα ποίημα της γυναίκας του Yoko Ono για το βιβλίο της "Grapefruit".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου