Translate this page

Σαν σημερα | 21 Σεπτεμβριου


1934: Ο Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός ποιητής και συγγραφέας Leonard Cohen (Leonard Norman Cohen) γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ του Καναδά. Δημοσίευσε τη πρώτη του ποιητική συλλογή το 1956 και το πρώτο του βιβλίο το 1963. Έκανε την παρουσία του στα μουσικά δρώμενα μα το άλμπουμ "Songs of Leonard Cohen" το 1967 και σιγά-σιγά με την χαρακτηριστική φωνή του και τους ιδιαίτερους στίχους του (ποιήματα) έγινε δημοφιλής σε ολόκληρο το πλανήτη. Το όνομά του γράφτηκε στο Rock Hall of Fame το 2008 και το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Suzanne", "Everybody Knows", "I'm Your Man", "Dance Me to the End of Love", "Famous Blue Raincoat" κ.α.

1968: Οι The Jimi Hendrix Experience κυκλοφορούν την δική τους εκτέλεση του τραγουδιού "All Along the Watchtower". Το τραγούδι γράφτηκε και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Bob Dylan για το άλμπουμ του "John Wesley Harding" που κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 1967. O Jimi Hendrix άρχισε να το ηχογραφεί στο Olympic Studios του Λονδίνου στις 21 Ιανουαρίου του 1968 αλλά το τραγούδι πήρε τη τελευταία του μορφή στο Record Plant tudio της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι.

1972: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Liam Gallagher (William John  Paul Gallagher) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Υπήρξε τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Oasis. Μαζί με το συγκρότημα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της britpop την δεκαετία του '90. Μετά την αποχώρηση του αδελφού του Noel από το συγκρότημα, τον Αύγουστο του 2009, ο liam μαζί με πρώην μέλη των Oasis δημιούργησαν το συγκρότημα Beady Eye.

1985: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Βρετανοί Dire Straits με το τραγούδι "Money for Nothing". Το τραγούδι γράφτηκε από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του συγκροτήματος Mark Knopfler μαζί με τον τραγουδιστή Sting, ο οποίος κάνει τα δεύτερα φωνητικά του ρεφρέν - τον επαναλαμβανόμενο στίχο "I Want My MTV". Κυκλοφόρησε σαν single τον Ιούνιο του 1985 αλλά είναι μέρος του πέμπτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Brothers in Arms".

1987: Ο μεγάλος Αμερικανός μπασίστας και συνθέτης της jazz Jaco Pastorious (John Francis Anthony Pastorius III 1951-1987) απεβίωσε σε ηλικία 35 ετών στο Φορτ Λόντερντέιλ της Φλόριντα. Στις 11 Σεπτεμβρίου μετά από μια συναυλία του Carlos Santana, γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πορτιέρη του Midnight Bottle Club της Φλόριντα μετά από λογομαχία. Ο Pasorius ήταν μεθυσμένος και ενεπλάκη στην είσοδο του κλαμπ όταν δεν του επιτράπηκε η είσοδος. Μετά τον καυγά ο Pastorius μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Broward General Medical Center με σοβαρά τραύματα. Έπεσε σε κώμα και τον κρατούσαν στη ζωή με τεχνική υποστήριξη. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Pat Metheny, Blood  Sweat and Tears, Mott the Hoople, Joni Mitchell, Herbie Hancock κ.α.

2005: Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού punk/rock συγκροτήματος Green Day, η rock opera με τίτλο "American Idiot". Ηχογραφήθηκε από τον Απρίλιο του 2003 έως και το Μάρτιο του 2004 στα Studio 880 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και Ocean Way Recording στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, με παραγωγό τον Rob Cavallo. Οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα και το 2005  τιμήθηκε  με το βραβείο Grammy "Best Rock Album". Το τραγούδι "Boulevard of Broken Dreams" κέρδισε το βραβείο Grammy "Record of the Year". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "American Idiot", "Jesus of Suburbia", "Wake Me Up When September Ends" κ.α.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου