Translate this page

Σαν σημερα | 18 Σεπτεμβριου


1951: Ο Αμερικανός μπασίστας και τραγουδοποιός Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin 1951-2002) γεννήθηκε στο Φορντ Λι της Βιρτζίνια. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο punk-rock συγκρότημα Ramones όπου ήταν μέλος από το σχηματισμό τους το 1974 έως το 1989. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας και συχνά τραγουδούσε. Είχε γράψει τους στίχους σε τραγούδια όπως "53rd & 3rd", "Commando", "Rockaway Beach", "Poison Heart" κ.α. Το 1989 άφησε το γκρουπ για να ακολουθήσει μια πολύ σύντομη καριέρα, σαν hip hop καλλιτέχνης με το όνομα Dee Dee King. Γρήγορα επέστρεψε στην punk-rock και ηχογράφησε τρία σόλο άλμπουμ που τραγούδια τους αργότερα ηχογραφήθηκαν και από τους Ramones. Αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση το 1996.

1962: Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Joanne Catherall γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Υπήρξε μία από τις δύο τραγουδίστριες του synthpop συγκροτήματος The Human League. Ενσωματώθηκε στο γκρουπ σε ηλικία δεκαοκτώ ετών και από τότε παραμένει ενεργό μέλος τους. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Don't You Want Me", "Mirror Man", "Human" κ.α.

1970: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970) απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας funk, jazz και world στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την hard rock και heavy metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα κιθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως "All Along the Watchtower" (Νο5), "Little Wing" (Νο18), "Purple Haze" (Νο70) κ.α.

1976: Οι Boston κυκλοφορούν το single "More Than a Feeling". Το τραγούδι είναι μέρος του ομώνυμου άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου του 1976 στην Αμερική. Λίγο αργότερα θα ανέβει μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard Hot 100 και θα γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους.

1983: Οι Kiss εμφανίζονται για πρώτη φορά χωρίς τα κουστούμια τους και το χαρακτηριστικό make-up τους στο MTV, στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ τους "Lick It Up".

1997: Οι The Rolling Stones εμφανίζονται στο Double Door Club στο Σικάγο του Ιλινόις. Η παράσταση είναι κάτι σαν πρόβα για την περιοδεία τους Bridges to Babylon που είχε αρχίσει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Τορόντο του Καναδά. Μεταξύ του κοινού βρίσκεται και ο τραγουδιστής των Smashing Pumpkins, Billy Corgan, ο οποίος πλήρωσε επτά δολάρια για το εισιτήριο μαζί με τους υπόλοιπους θαυμαστές του συγκροτήματος.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου