Translate this page

Σαν σημερα | 14 Σεπτεμβριου


1955: Στο Cosimo Matassa Studio της Νέας Ορλεάνης ο Little Richard ηχογραφεί το τραγούδι "Tutti Frutti". Θα γίνει η πρώτη του μεγάλη επιτυχία και τραγούδι-πρότυπο για άλλες rock 'n' roll επιτυχίες που θα ακολουθήσουν. Την παραγωγή έκανε ο Robert Blackwell. Τα επόμενα χρόνια τραγουδήθηκε από τους Elvis Presley, Pat Boone κ.α.

1960: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 για πέμπτη και τελευταία εβδομάδα, βρίσκεται ο Elvis Presley με το τραγούδι "It's Now or Never". Η μελωδία του τραγουδιού είναι δανεισμένη από το Ιταλικό τραγούδι "'O Sole Mio". Οι πωλήσεις του τραγουδιού έφτασαν τα εικοσιπέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Λέγεται πως ήταν το τραγούδι που άκουσε όσο ήταν στην φυλακή επειδή έκλεβε τροχούς αυτοκινήτων και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την μουσική.

1974: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Eric Clapton με την διασκευή του τραγουδιού "I Shot the Sheriff" του Bob Marley, ο οποίος το είχε ηχογραφήσει τον Απρίλιο του 1973. Η επιτυχία που σημείωσε το τραγούδι άνοιξε τον δρόμο του Marley σε μεγαλύτερα ακροατήρια...

1998: Στα The Plant Studios της Καλιφόρνια, οι Metallica ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Garage Inc.". Περιέχει διασκευές τραγουδιών όπως "Sabbra Cadabra" των Black Sabbath, "Loverman" των Nick Cave and the Bad Seeds, "Whiskey in the Jar" των Thin Lizzy για την διασκευή του οποίου το 2000 κέρδισαν το βραβείο Grammy "Best Hard Rock Performance".

1983: Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Amy Winehouse (Amy Jade Winehouse 1983-2011) γεννήθηκε στο Σάουθγκεϊτ του Λονδίνου. Απέκτησε την πρώτη της κιθάρα στην ηλικία των δεκατριών ετών και άρχισε να γράφει μουσική ένα χρόνο αργότερα. Έγινε ιδιαιτέρα δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία το 2003 με την κυκλοφορία του πρώτου της στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Frank". Το επόμενο άλμπουμ της, "Back to Black", την έκανε γνωστή παγκοσμίως με τραγούδια-επιτυχίες όπως τα "Rehab", "You Know I'm No Good", "Back to Black" κ.α. Το Φεβρουάριο του 2008 στην 50η τελετή απονομής των Grammy Awards, η Amy Winehouse κέρδισε πέντε βραβεία από τα έξι για τα οποία είχε προταθεί. Για το άλμπουμ "Back To Black" κέρδισε το βραβείο "Best Pop Vocal Album", για το τραγούδι "Rehab" από το άλμπουμ κέρδισε τα βραβεία "Record of The Year", "Song of The Year" και "Best Female Pop Vocal Performance" καθώς και το βραβείο "Best New Artist". Η Amy Winehouse έγινε η πέμπτη γυναίκα σόλο καλλιτέχνης που κέρδισε τόσα Grammy σε ένα βράδυ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου