Translate this page

Σαν σημερα | 11 Σεπτεμβριου


1943: Ο Αμερικανός ντράμερ και μουσικολόγος Mickey Hart (Michael Steven Hartman) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για τη συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Grateful Dead από το 1967 έως και το 1971 και από το 1974 έως το 1995. Είναι γνωστός και ως 'the rhythm devil".

1953: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Tommy Shaw (Tommy Roland Shaw) γεννήθηκε στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Υπήρξε μέλος του rock συγκροτήματος Styx από το 1976 έως και το 1983. Αμέσως μετά ακολούθησε σόλο καριέρα. Συμμετείχε επίσης στα συγκροτήματα Damn Yankees και Shaw Blades. Το όνομά του γράφτηκε στο Alabama Music Hall of Fame to 2008.

1965: Οι The Rolling Stones βρίσκονται στη πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "(I Can't Get No) Satisfaction". Είναι μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards και παραγωγή του Andrew Loog Oldam.

1965: Ο Αμερικανός DJ, τραγουδιστής τραγουδοποιός και μουσικός Moby (Richard Melville Hall) γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της electronica της γενειάς του. Το ψευδώνυμο "Moby" του το έδωσαν οι γονείς του λόγω μακρινής συγγένειας με το συγγραφέα του μυθιστορήματος "Moby Dick", Herman Melville. Έχει κυκλοφορήσει δέκα στούντιο άλμπουμ, από τα οποία έχουν ξεχωρίσει τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Go", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Porcelain", "We Are All Made of Stars", "Extreme Ways", "In My Heart", "Wait for Me" κ.α.

1987: Ο Τζαμαϊκανός μουσικός Peter Tosh (Winston Hubert McIntosh 1944-1987) δολοφονείται σε ηλικία 42 ετών από μια συμμορία εκβιαστών η οποία προσπαθεί να του αποσπάσει χρήματα. Ο αρχηγός της συμμορίας ήταν ένας από τους ανθρώπους που ο Tosh βοήθησε να σταθεί και πάλι στα πόδια του βγαίνοντας από τη φυλακή. Ο θρύλος της reggae υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The Wailers.Ο Peter Tosh θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της reggae μουσικής και μαζί με τους The Wailers την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά σύνορα της Τζαμάικα. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα, ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "Apartheid", "Equal Rights", "Don't Look Back" (μαζί με τον Mick Jagger), "Legalize It" κ.α.

2001: Οι Dream Theater κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο "Live Scenes From New York". Ηχογραφήθηκε στις 30 Αυγούστου του 2000, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης. Το αρχικό εξώφυλλο του cd αποσύρθηκε τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του επειδή είχε φωτογραφίες των δίδυμων πύργων να φλέγονται. Επανακυκλοφόρησε με νέο εξώφυλλο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου