Translate this page

Σαν σημερα | 10 Σεπτεμβριου


1945: Ο Πορτορικανός κιθαρίστας José Feliciano (José Montserrate Feliciano García) γεννήθηκε στην πόλη Lares του Πουέρτο Ρίκο. Γεννήθηκε τυφλός και ξεκίνησε τις σπουδές στη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνοντας ακορντεόν και αργότερα κιθάρα. Στα δεκαεπτά του παράτησε το σχολείο για να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1968 με την διασκευή του τραγουδιού των The Doors "Light My Fire". Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει επτά βραβεία Grammy μεταξύ αυτών το 1969 το βραβείο "Best New Artist of The Year".

1950: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Joe Perry (Anthony Joseph Perry) γεννήθηκε στο Λόρενς της Μασαχουσέτης. Οι γονείς του ήταν Πορτογάλοι και ο παππούς του άλλαξε το όνομα τους από Pereira σε Perry, μόλις μετανάστευσαν στην Αμερική. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Aerosmith από το 1971 μέχρι και σήμερα. Από το 1979 έως και σήμερα έχει κυκλοφορήσει επίσης και έξι σόλο άλμπουμ με το συγκρότημα που δημιούργησε, The Joe Perry Project. Το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών των Aerosmith γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Οι πωλήσεις του συγκροτήματος ξεπερνούν τα εκατόν πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν τιμηθεί με τριάντα ένα βραβεία, μεταξύ αυτών επτά American Music Awards και τέσσερα Grammy Awards.

1966: Το έβδομο άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Revolver" βρίσκεται στο Νο1 του Billboard 200. Θα παραμείνει στην κορυφή για έξι εβδομάδες. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από τις 6 Απριλίου έως τις 21 Ιουνίου του 1966. Είναι ένα αρκετά πιο κιθαριστικό άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο τους, "Rubber Soul". Θεωρείται ένα από τα πρώτα ψυχεδελικά άλμπουμ και ένα από τα σημαντικότερα τους. Κυκλοφόρησε πριν την τελευταία τους περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συμπεριλάβουν κανένα από τα τραγούδια του άλμπουμ λόγω της δυσκολίας που είχαν να παιχτούν με φυσικά όργανα. Χρησιμοποίησαν προηγμένες για την εποχή τεχνικές ηχογράφησης, τις οποίες δεν είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην σκηνή. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Taxman", "Eleanor Rigby", "Yellow Submarine", "She Said She Said", "Good Day Sunshine", "Tomorrow Never Knows" κ.α.

1979: Σε μια συναυλία της στην Φλωρεντία της Ιταλίας η Patti Smith ανακοινώνει πως αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια της. Θα επιστρέψει δέκα χρόνια περίπου μετά.

2005: Ο Αμερικανός μουσικός και ένας από τους πιο σημαντικούς blues κιθαρίστες, Clarence "Gatemouth" Brown (1924-2005) απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στο Τέξας από την ασθένεια του καρκίνου. Το 1982 είχε κερδίσει το βραβείο Grammy "Best Traditional Blues Album" για το "Alright Again!". Το παίξιμο του επηρέασε πολλούς κιθαρίστες όπως Albert Collins, Guitar Slim, J.J. Cale και Frank Zappa.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου