Translate this page

Σαν σημερα | 2 Αυγουστου


1944: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Jim Capaldi (Nicola James Capaldi 1944-2005) γεννήθηκε στο Evesham της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του rock συγκροτήματος Traffic αλλά συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Jimi Hendrix, Eric Clapton, George Harrison κ.α.

1961: Ο μουσικός και παραγωγός Pete de Freitas (Pete Louis Vincent de Freitas 1961-1989) γεννήθηκε στην πόλη Πορτ-οφ-Σπέιν της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Υπήρξε ντράμερ του συγκροτήματος Echo & the Bunnymen έως το θάνατο του το 1989.

1962: Ο Bob Dylan αλλάζει το όνομα του επίσημα, από Robert Zimmerman με το οποίο βαφτίστηκε. Την ίδια ημέρα υπογράφει συμβόλαιο με τον μάνατζερ Albert Grossman.

1975: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Eagles με το τραγούδι One Of These Nights από το ομότιτλο άλμπουμ τους. Είναι το δεύτερο τραγούδι του συγκροτήματος που ανέβηκε στο Νο.1 του Billboard.

1977: Ο μπασίστας του συγκροτήματος Sex Pistols, Sid Vicious πληρώνει πρόστιμο εκατόν είκοσι πέντε λίρες αφού βρέθηκε ένοχος για την κατηγορία της οπλοκατοχής. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί στο 100 Club Punk Festival έχοντας πάνω του μαχαίρι.

1980: Η συλλογή τραγουδιών των Deep Purple με τίτλο “Deepest Purple: The Very Best Of Deep Purple” βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Album Charts. Περιέχει δημοφιλή τραγούδια όπως τα Black Night, Fireball, Smoke On The Water, Child In Time κ.α.

1983: Ο θρυλικός Αμερικανός μπασίστας James Jamerson (James Lee Jamerson 1936-1983) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από κύρωση του ύπατος. Τις δεκαετίες '60 και '70 είχε ηχογραφήσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Motown Records, όπως τα "For Once in My Life" (Stevie Wonder), "Dancing in the Street" (Martha and the Vandellas), "I Heard It Through the Grapevine" (Gladys Knight and the Pips), "Reach Out I'll Be There" (The Four Tops) κ.α. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου της Motown. Πολλοί είναι οι μπασίστες που έχουν επηρεαστεί από τον James Jamerson, όπως οι Bernard Odum (James Brown's band), John Alec Entwistle (The Who), John Paul Jones (Led Zeppelin) κ.α. Το 2000 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2009 στο Fender Hall of Fame.

1986: Ο Chris de Burgh βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι Lady In Red. Είναι η πρώτη φορά που καταλαμβάνει αυτή τη θέση, οπου και θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου