Translate this page

Σαν σημερα | 19 Αυγουστου


1945: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ian Gillan γεννήθηκε στο Χάνσλοου του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Deep Purple. Υπήρξε επίσης τραγουδιστής για τους Black Sabbath. Στο original άλμπουμ της rock opera "Jesus Christ Superstar" (1970) του Andrew Lloyd Webber, δάνεισε την φωνή του στον ρόλο του Ιησού. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους hard rock/heavy metal τραγουδιστές όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Child in Time", "Black Night", "Fireball", "Strange Kind of Woman", "Smoke on the Water" κ.α.

1951: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός John Deacon (John Richard Deacon) γεννήθηκε στο Λέστερ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως μπασίστας στο rock συγκρότημα Queen. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυση τους το 1971 έως το 1997. Έγραψε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του γκρουπ όπως τα "You're My Best Friend", "Spread Your Wings", "Back Chat", "I Want to Break Free" και ένα από τα πιο εμπορικά τραγούδια του συγκροτήματος το "Another One Bites the Dust" κ.α. Το 2001 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1959: Ο Αφροαμερικανός blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Blind Willie McTell (William Samuel McTier 1898-1959) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία στο Milledgeville της Τζόρτζια. Έχασε την όραση του σε πολύ μικρή ηλικία, παρόλα αυτά κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες της εποχής του και όχι μόνο. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αναφέρει τον McTell σαν επιρροή, όπως Jack White (The White Stripes), Kurt Cobain (Nirvana), Bob Dylan κ.α. Μια από τις πιο δημοφιλής συνθέσεις του, το "Statesboro Blues", διασκεύασαν οι The Allman Brothers το 1971. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame το 1981.

1964: Οι The Beatles ξεκινούν την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική, από το Cow Palace στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Θα εμφανιστούν για λιγότερο από τριάντα λεπτά και θα εισπράξουν σαράντα έξι χιλιάδες δολάρια. Την συναυλία ανοίγουν τα συγκροτήματα The Righteous Brothers, Jackie DeShannon, The Exciters και Bill Black's Combo. Την συναυλία παρακολούθησαν δεκαέξι χιλιάδες κόσμος.

1997: Οι The Fleetwood Mac κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο "The Dance". Θα είναι το πρώτο τους μετά το "Tango in the Night" του 1987. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζί και πάλι σε ένα άλμπουμ οι Lindsey Buckingham, Mick Fleetwood, Christine McVie, John McVie και Stevie Nicks μετά από πολλά χρόνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Dreams", "Big Love", "Don't Stop" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου