Translate this page

Σαν σημερα | 18 Αυγουστου


1950: Ο Βρετανός ντράμερ Dennis Elliott (Dennis Leslie Eliott) γεννήθηκε στο Πέκαμ του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Foreigner από το 1976 έως και το 1992. Ξεκίνησε την καριέρα σε ηλικία πέντε ετών, παίζοντας με την οικογενειακή μπάντα σε διάφορα κλαμπ του Λονδίνου. Μετά την αποχώρηση του από τα μουσικά δρώμενα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με την γλυπτική.

1952: Ο Αμερικανός ηθοποιός, χορευτής και τραγουδοποιός Patrick Swayze (Patrick Wayne Swayze 1952-2009) γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας. Έγινε δημοφιλής από τη συμμετοχή του στην ταινία “Dirty Dancing” (1987), στο soundtrack της οποίας τραγούδησε τη μεγάλη επιτυχία “She’s Like The Wind”

1977: Στην έπαυλη Graceland στο Μέμφις του Τενεσί πραγματοποιείται η κηδεία του Βασιλιά της rock 'n' roll, Elvis Presley. Οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο εκατόν πενήντα αλλά έξω από τη έπαυλη βρίσκονται πάνω από ογδόντα χιλιάδες κόσμος. Ο Presley θάφτηκε δίπλα στην μητέρα του στο νεκροταφείο Φόρεστ Χιλ.

1986: Οι Bon Jovi κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Slippery When Wet". Με τραγούδια όπως τα "You Give Love A Bad Name" και "Livin' on a Prayer" γνώρισε αμέσως επιτυχία. Για τίτλο του άλμπουμ είχαν επιλεχθεί αρκετά ονόματα μεταξύ αυτών και "Wanted Dead or Alive". Για το εξώφυλλο είχε επιλεγεί αρχικά μια φωτογραφία με τα μέλη του συγκροτήματος ντυμένους cowboys αλλά η ιδέα τελικά απορρίφθηκε. Το άλμπουμ θα φτάσει στο No 1 του Billboard 200 και θα παραμείνει στην κορυφή για οκτώ εβδομάδες. Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Ηχογραφήθηκε στα Little Mountain Sound Studios στο Βανκούβερ του Καναδά.

2004: Ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Αμερικανούς συνθέτες, ο Elmer Bernstein (1922-2004) απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών στον ύπνο του στο σπίτι του στο Ojai της Καλιφόρνια από καρκίνο. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ακόμα παιδί, εργάστηκε επαγγελματικά σαν ηθοποιός, χορευτής και ζωγράφος. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική σε ηλικία δώδεκα ετών. Έγραψε μουσική κυρίως για τον κινηματογράφο και ταινίες, όπως "The Ten Commandments", "The Man with the Golden Arm", "The Great Escape", "The Magnificent Seven", "Ghostbusters" κ.α. Είχε προταθεί δεκατέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ και κέρδισε μόνο ένα από αυτά για την ταινία "Thoroughly Modern Millie" το 1967. Το 1996 κέρδισε το δικό του αστέρι στην Hollywood Boulevard. Ο Bernstein έγραψε μουσική για πάνω από διακόσιες ταινίες.

2005: Κατά την διάρκεια της εμφάνισης τους στο Ozzfest, οι Iron Maiden ζουν μια από τις πιο άσχημες στιγμές της καριέρας τους. Το ρεύμα κόβεται συνεχώς και το κοινό αρχίζει να πετάει στην σκηνή αυγά και μπουκάλια. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Bruce Dickinson κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι εσκεμμένα δημιούργησαν προβλήματα στους Iron Maiden. Η γυναίκα του Ozzy Osbourne, Sharon κατηγόρησε με την σειρά της τον Dickinson ότι ντρόπιασε το φεστιβάλ αποκαλώντας τον “prick”


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου