Translate this page

Σαν σημερα | 17 Ιουλιου


1939: O Ουαλός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Spencer Davis Group, Spencer Davis (Spencer David Nelson Davis) γεννήθηκε στο Σουόνσι της Ουαλίας. Μαζί με τον Steve Winwood και τον αδελφό του Muff Winwood γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '60 με τραγούδια όπως τα "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'" κ.α.

1959: Η Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η μεγάλη κυρία της jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από κίρρωση του ήπατος λόγω χρόνιας εξάρτησης από το αλκοόλ. Κατά την διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από εκατό δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της jazz όπως οι  Count Basie και Duke Ellington. Το φιλμ του 1972 με τίτλο "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στη ζωή της. Το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά της στην μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, τα τραγούδια "Strange Fruit (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Were Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame Award. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

1967: Ο γκουρού της jazz John Coltrane (John William Coltrane 1926-1967) απεβίωσε σε ηλικία 40 ετών στο Huntington της Νέας Υόρκης από καρκίνο του ύπατος. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους σαξοφωνίστας στην ιστορία της jazz. Το 1965 το όνομα του γράφτηκε στο Jazz Hall of Fame και το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement”. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Miles Davis, Thelonious Monk, Duke Ellington κ.α. Μεγαλύτερη του αναγνώριση, το ειδικό βραβείο Pulitzer “Special Citation” το 2007.

1968: Η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles με τίτλο “Yellow Submarine” κάνει πρεμιέρα στο The London Pavilion. Τα τέσσερα σκαθάρια δεν είχαν δανείσει τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας αλλά παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα. Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια “Yellow Submarine”, “Eleanor Rigby”, “A Day In The Life”, “Lucy in the Sky with Diamonds”, “With a Little Help from My Friends” κ.α.

1996: Ο ντράμερ των The Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin απολύεται από το συγκρότημα μετά την σύλληψη του για κατοχή ναρκωτικών. Ο ντράμερ ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Jonathan Melvoin, την νύχτα του θανάτου του από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το συγκρότημα τον θεώρησε εν μέρη υπεύθυνο για τον θάνατο του Melvoin.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου