Translate this page

Σαν σημερα | 4 Ιουνιου


1944: Η Αμερκανιδα τραγουδιστρια, τραγουδοποιος και ηθοποιος Michelle Phillips (Holly Michelle Gillian) γεννηθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφορνια. Υπηρξε μελος του συγκροτηματος The Mamas & The Papas με τους οποιους γνωρισε επιτυχια την δεκαετια του '60 με τραγουδια οπως το "California Dreamin'". Τη δεκαετια του '70 συνεργαστηκε με τον Leonard Cohen. Το ονομα της μαζι με των υπολοιπων μελων των The Mamas & The Papas, γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Ηταν παντρεμενη με τον ηθοποιο Dennis Hopper, ο γαμος τους κρατησε οκτω μερες... Πηρε μερος στις ταινιες: "Dillinger" (1973), "The California Kid" (1974) κ.α. Την δεκαετια του '80 συμμετειχε σαν guest σε αρκετα επεισοδια της τηλεοπτικης σειρας "Star Trek: The Next Generation".

1963: Το Βρετανικο rock συγκροτημα The Searchers κυκλοφορει το πρωτο του single με τιτλο "Swetts For My Sweet". Το τραγουδιειχε αρχικα κυκλοφορησει απο τους The Drifters το 1961. Οι The Searchers το εκαναν επιτυχια στη Μεγαλη Βρετανια, φτανοντας στην κορυφη των Βρετανικων Singles Chart οπου παρεμεινε για δυο εβδομαδες.

1964: Οι The Beatles αρχιζουν παγκοσμια περιοδεια με πρωτο σταθμο την Δανια. Στο αεροδρομιο τους υποδεχονται εξι χιλιαδες περιπου θαυμαστες και αλλοι δεκα χιλιαδες τους περιμενουν στο ξενοδοχειο τους. Στην αποστολη δεν συμμετειχε ο Ringo Starr που νοσηλευεται με λοιμωξη στις αμυγδαλες. Αντικατασταθηκε προσωρινα απο τον Jimmy Nicol.

1968: Στα Olympic Sound Studios του Λονδινου, οι The Rolling Stones ξεκινουν τις ηχογραφησεις του τραγουδιου "Sympathy for the Devil" για το εβδομο στουντιο αλμπουμ τους "Beggars Banquet" το οποιο θα κυκλοφορησει το Δεκεμβριο του 1968.

1972: Στα Abbey Road Studios του Λονδινου οι Pink Floyd συνεχιζουν τις ηχογραφησεις του τραγουδιου "Us and Them" για το ογδοο αλμπουμ τους "Eclipse", που τελικα θα κυκλοφορησει με τιτλο "The Dark Side of the Moon". Μηχανικος ηχου ειναι ο Alan Parsons με τον οποιο ειχαν συνεργαστει και για το "Atom Heart Mother".

1983: Στην πρωτη θεση των Βρετανικων Singles Chart βρισκονται οι The Police και το "Every Breath You Take". Το τραγουδι ειναι μερος του αλμπουμ τους "Synchronicity" που κυκλοφορησε την πρωτη Ιουνιου (1983). Θα παραμεινει στην κορυφη για τεσσερις εβδομαδες.

1984: Κυκλοφορει στην Αμερικη το εβδομο στουντιο αλμπουμ του Bruce Springsteen "Born in the U.S.A." Θα ειναι το πιο εμπορικο αλμπουμ του καλλιτεχνη εως και σημερα. Θα ανεβει μεχρι την πτωτη θεση του Bilboard 200 οπου και θα παραμεινει για επτα εβδομαδες και στην πρωτη θεση των Βρετανικων Albums Chart για πεντε εβδομαδες. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Dancing in the Dark", "Cover Me", "Born in the U.S.A.","I'm on Fire","Glory Days" κ.α. Για το τραγουδι "Dancing in the Dark" το 1984 θα κερδισει το American Music Award "Favorite Pop/Rock Single" και το 1985 το βραβειο Grammy "Best Rock Vocal Performance, Male". Επισης το 1985 για το αλμπουμ αυτο, θα κερδισει τρια American Music Awards: "Favorite Pop/Rock Album", "Favorite Pop'Rock Male Artist" και "Favorite Pop/Rock Male Artist Video.

1984: Κυκλοφορει στην Μεγαλη Βρετανια το single "What's Love Got To Do With It" με την φωνη της Tina Turner. Ειναι μερος του πρωτου της σολο αλμπουμμε τιτλο "Private Dancer". Ενα χρονο αργοτερα το τραγουδι απεσπασε τρια βραβεια Grammy, τα "Record of the Year", "Song of the Year" και "Best Female Pop Vocal Performance".

1990: Ο Αμερικανος punk τραγουδιστης Stiv Bators (Steven John Bator 1949-1990) σκοτωθηκε σε ηλικια 40 ετων στο Παρισι της Γαλλιας οταν χτυπηθηκε απο ταξι. Επιθυμια του ηταν οι σταχτες του να διασκορπιστουν πανω στον ταφο του Jim Morrison... Υπηρξε μελος των συγκροτηματων The Dead Boys και The Lords of the New Church.

1997: Ο Βρετανος μπασιστας και τραγουδοποιος Ronnie Lane (Ronald Frederick Lane 1946-1997) απεβιωσε σε ηλικια 51 ετων στο σπιτι του στο Τρινινταντ του ΚΟλοραντο των ΗΠΑ. Υπεφερε απο σκληρυνση κατα πλακας απο το 1977. Υπηρξε μελος των συγκροτηματων The Small Faces (1965-69) και The Faces (1969-73).



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου