Translate this page

Σαν σημερα | 26 Ιουνιου

1909: Ο μανατζερ του Elvis Presley, Colonel Tom Parker (Andreas Cornelis van Kuijk 1909-1997) γεννηθηκε στη Μπρεντα της Ολλανδιας. Ξεκινησε την καριερα του συνεργαζομενος με country καλλιτεχνες όπως οι Hank Snow, Eddy Arnold κ.α. Τον Αυγουστο του 1955 εγινε επισημα μανατζερ του Presley. Επεισε την PCA Records να αγορασει το συμβολαιο του Elvis από την Sun Records, οπου ειχε κανει τις πρωτες του ηχογραφησεις για 40.000 δολαρια. Ο Parker επαιρνε σαν προμηθεια από τα εσοδα του Presley, όχι το παραδοσιακο 10%, αλλα σε μερικες περιπτωσεις και το 50%. Ο τραγουδιστης ειχε πει καποτε: ” Δε νομιζω ότι θα εφτανα τοσο ψηλα με αλλον μανατζερ. Είναι ενας πολύ εξυπνος ανθρωπος”.

1955: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Mick Jones (Michael Geoffrey Jones) γεννήθηκε στο Μπρίξτον του Νότιου Λονδίνου. Είναι δημοφιλής ως κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος The Clash και υπήρξε μέλος τους μέχρι και την διάλυσή τους το 1983. Το 2003 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος The Clash, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Συνέχισε τη καριέρα του σαν μέλος των General Public, Big Audio Dynamite και Carbon/Silicon.

1956: O Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος Chris Isaak (Christopher Joseph Isaak) γεννηθηκε στο Στοκτον της Καλιφορνια. Εγινε δημοφιλης όταν δυο από τα τραγουδια του πρωτου του αλμπουμ συμπεριληφθηκαν από τον David Lynch, στο soundtrack της ταινιας Blue Velvet. Δημοφιλη τραγουδια του τα: Heart Full Of Soul, Wicked Game, Blue Hotel, Baby Did A Bad, Bad Thing κ.α.

1963: Μετά από μια συναυλία των The Beatles με τους Roy Orbison και Gerry & The Pacemakers, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Majestic Ballroom στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, οι John Lennon και Paul McCartney γράφουν το τραγούδι "She Loves You".

1969: Ο Βρετανός μουσικός και συνθέτης Colin Greenwood (Colin Charles Greenwood) γεννήθηκε στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Είναι μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος Radiohead. Εκτός από μπάσο, έχει πολύτιμη συνεισφορά στο ηλεκτρονικό πρόσωπο του συγκροτήματος παίζοντας keyboards και synthesizers. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Creep", "High and Dry", "Street Spirit", "Karma Police", "There There" κ.α.

1977: Στο Market Square Arena της Ιντιαναπολις των ΗΠΑ και μπροστα σε 18.000 κοσμο, ο Elvis Presley δινει την τελευταια του συναυλια. Η παρασταση κλεινει με το τραγουδι Can’t Help Falling In Love.

2008: Σε ψηφοφορία του περιοδικού Total Guitar, καλύτερη ψηφίστηκε η διασκευή του Jimi Hendrix στο "All Along the Watchtower" του Bob Dylan, ακολουθούν οι The Beatles με το "Twist and Shout" (Top Notes) και Guns N' Roses με το "Live and Let Die" (Wings). Η διασκευή της Celine Dion στο τραγούδι των AC/DC "You Shook Me All Night Long" ψηφίστηκε ως η χειρότερη στην ιστορία της μουσικής...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου