Translate this page

Σαν σημερα | 19 Ιουνιου


1948: O Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Nick Drake (Nicholas Rodney Drake 1948-1974) γεννήθηκε στο Ρανγκούν της Μιαμάρ. Αν και κανένα από τα άλμπουμ του δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία, θεωρείται ένας από τους πιό χαρισματικούς τραγουδοποιούς των τελευταίων πενήντα χρόνων. Ο Drake υπέφερε από κατάθλιψη και αϋπνίες και αυτό ήταν διακριτό στη μουσική και τους στίχους του. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως τον Peter Buck των R.E.M. και τον Robert Smith των The Cure. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, το άλμπουμ του "Bryter Layter" είναι ένα από τα εκατό καλύτερα alternative άλμπουμ που γράφτηκαν ποτέ.

1950: Η Αμερικανίδα μουσικός και τραγουδίστρια του συγκροτήματος Heart, Ann Wilson (Ann Dustin Wilson) γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Almost Paradise", "Heart", "These Dreams" κ.α. Από το 2006 που ηχογράφησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Elton John, k.d. lang, Alison Krauss, Rufus Wainwright κ.α.

1961: Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αμβούργο της Γερμανίας, οι The Βeatles υπογράφουν το πρώτο τους συμβόλαιο. Το έγγραφο θεωρείτο χαμένο για πολλά χρόνια μέχρι που βρέθηκε τον Απρίλιο του 2011 και δημοπρατήθηκε για πενήντα χιλιάδες λίρες.

1963: Ο Βρετανός ντράμερ Simon Wright γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι AC/DC, Dio κ.α.

1965: Οι Four Tops βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "I Can't Help Myself". Θα παραμείνει στην κορυφή για δύο εβδομάδες.

1967: Ο Paul McCartney δηλώνει στην Βρετανική τηλεόραση πως έχει κάνει χρήση LSD. "Την ίδια ερώτηση μου είχε κάνει και πριν λίγες μέρες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξή μου σε Αμερικανική εφημερίδα. Αποφάσισα να πω την αλήθεια αλλά δεν είχα καμμία πρόθεση να κάνω διαφήμιση του ναρκωτικού..."

1971: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρέσκεται η Carole King με το τραγούδι "I Feel the Earth Move". Είναι μέρος του άλμπουμ της "Tapesty". Το 1989 το τραγούδι ξανάγινε επιτυχία όταν το τραγούδησε η Martika.

1976: Οι Blue Öyster Cult κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Agents of Fortune". Θα φτάσει μέχρι την εικοστή ένατη θέση του Billboard 200 και το τραγούδι "(Don't Fear) The Reaper" μέχρι την δωδέκατη του Billboard Hot 100.

1987: Οι Guns N' Roses κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε Βρετανικό έδαφος σε μια sold out συναυλία στο Marquee Club του Λονδίνου.

2005: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart για δεύτερη εβδομάδα βρίσκονται οι Coldplay με το άλμπουμ "X&Y". Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 2005. Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά για τέσσερις εβδομάδες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Speed of Sound", "Fix You", "Talk", "The Hardest Part" κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου