Translate this page

Σαν σημερα 16 Ιουνιου


1962: Οι The Isley Brothers κυκλοφορούν το τραγούδι "Twist and Shout". Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των R&B Charts της Αμερικής. Τα επόμενα χρόνια διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως The Beatles (1964), The Mamas & The Papas (1967) κ.α.

1967: Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το δεύτερο single τους με τίτλο "See Emily Play". Το τραγούδι έγραψε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Syd Barrett. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock 'n' roll. Διασκευάστηκε το 1973 από τον David Bowie για το άλμπουμ του "Pin Ups".

1970: H Woodstock Ventures, εταιρεία που ήταν πίσω από το Woodstock Festival του 1969, ανακοινώνει στον τύπο πως η "χασούρα" από την διοργάνωση του φεστιβάλ ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια...

1978: Η μεταφορά του μιούζικαλ "Grease" στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Πρωταγωνιστούν οι John Travolta και Olivia Newton John. Από το soundtrack της ταινίας αναδείχτηκαν δύο single, το "Grease" με την φωνή του Frankie Vali και "You're the One That I Want" με τις φωνές των δύο πρωταγωνιστών.

1980: Η ταινία "The Blues Brothers" με πρωταγωνιστές τους John Belushi και Dan Aykroyd, κάνει πρεμιέρα στο Σικάγο του Ιλινόις των ΗΠΑ. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι καλλιτέχνες Aretha Franklin, James Brown και Ray Charles. Από το soundtrack θα ξεχωρίσουν τα τραγούδια: "Gimme Some Lovin" από τους The Blues Βrothers και τον Jake Blues, "Everybody Needs Somebody to Love" από τον Jake Blues, "Think" από την Aretha Franklin κ.α.

1982: Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός James Honeyman-Scott (1956-1982) απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα της νεκροψίας "έδειξε" καρδιακή ανεπάρκεια από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Pretenders με τους οποίους γνώρισε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Back on the Chain Gang", "2000 Miles", "Middle of the Road", "Don't Get Me Wrong" κ.α. Αποχώρησε από το συγκρότημα δύο ημέρες νωρίτερα...

1996: Οι Metallica και το έκτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Load" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Until It Sleeps", "King Nothing", "Hero of the Day", "Bleeding Me" και "Mama Said".

1997: Κυκλοφορεί από τους Βρετανούς Radiohead ένα από τα σημαντικότερα rock άλμπουμ της δεκαετίας του '90, το "OK Computer". Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Θα φτάσει μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart και θα κάνει ντεμπούτο στο Billboard 200 στην εικοστή πρώτη θέση. Ηχογραφήθηκε από τον Ιούλιο του 1996 έως το Μάρτιο του 1997 με παραγωγό τον Nigel Godrich. Θα αποκτήσει μεγάλη αναγνώριση από τον μουσικό Τύπο και το Φεβρουάριο του 1998 στην 40η τελετή απονομής των Grammy Awards θα κερδίσει το βραβείο "Best Alternative Music Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Paranoid Android", "Karma Police", "No Surprises", "Lucky", "Exit Music (For a Film)" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου