Translate this page

Σαν σημερα | 14 Ιουνιου


1949: Ο Βρετανός ντράμερ Alan White γεννήθηκε στο Φέριχιλ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για ητν συμμετοχή του στα συγκροτήματα Yes και Plastic Ono Band. Σαν επαγγελματίας μοτσικός έχει συμμετάσχει σε πάνω από πενήντα άλμπουμ καλλιτεχνών, όπως των John Lennon, George Harriosn, Joe Cocker κ.α.

1961:Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και DJ, Boy George (George Alan O'Dowd) γεννήθηκε στο Μπέξλεϊ του Κεντ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Culture Club, οι οποίοι γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Do You Really Want to Hurt Me?", "Time (Clock of the Heart)", "Karma Chameleon", "Miss Me Blind" κ.α. Μετά την διάλυση τους στα τέλη της δεκαετίας του '80, ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε συνολικά οχτώ στούντιο άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια του: "Everything I Own", "Sold", "The Crying Game" κ.α. Θεωρείται από τους πιο πετυχημένους DJ, παίζοντας σε κλαμπς σε όλο τον κόσμο.

1965: Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι The Beatles ηχογραφούν ένα από τα πιο διασκευασμένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, το "Yesterday". Είναι μέρος του άλμπουμ "Help!" το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου του 1965. Αν και είχε γραφτεί από τον Paul McCartney καταχωρήθηκε σαν Lennon/McCartney, όπως τα περισσότερα τραγούδια τους. Μόνο στην Αμερική πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε πέντε εβδομάδες.

1970: Οι Grateful Dead κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Workingman's Dead". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Uncle John's Band", "Casey Jones" κ.α.

1986: Οι Queen βρίσκονται για πέμπτη φορά στη κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το άλμπουμ "A Kind of Magic". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Who Wants to Live Forever", "Princes of the Universe", "A Kind of Magic" κ.α.

1994: Ο μεγάλος Αμερικανός συνθέτης και μαέστρος Henry Mancini (Enrico Nicola Mancini 1924-1994) απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών στο σπίτι του στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνια από καρκίινο στο πάγκρεας. Εγραψε νουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην μακρόχρονη καριέρα του κέρδισε είκοσι βραβεία Grammy και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Ο Mancini ηχογράφησε πάνω από πενήντα άλμπουμ από κλασική μέχρι pop μουσική. Οχτώ από αυτά πιστοποιήθηκαν χρυσά από την Recording Industry Association of America. Είχε εικοσαετές συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία RCA Records, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε εξήντα εμπορικά άλμπουμ. Δημοφιλή έργα του, η μουσική για τα φιλμ: "The Pink Panther", "Peter Gunn", "Moon River", "Breakfast at Tiffeny's" κ.α.

1995: Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λονδίνο από επιπλοκές που είχε η μεταμόσχευση που του είχε γίνει στο συκώτι. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Τον Αύγουστο του 1966 δημιούργησε το συγκρότημα Taste. Σε μια από τις εμφανίσεις τους το 1970 στο Isle of Wight Festival ήταν δίπλα στους Jimi Hendrix και The Who. Την ίδια χρονιά και ενώ το συγκρότημα περιόδευε στην Ευρώπη, ο Gallagher αποφάσισε να διαλύσει την μπάντα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Shadow Play", "Moonchild" κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου