Translate this page

Σαν σημερα | 13 Ιουνιου

1940: Ο Αφροαμερικανός soul και R&B τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bobby Freeman γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1958 με το τραγούδι "Do You Want To Dance?", το οποίο αργότερα διασκεύασαν οι Del Shannon, The Beach Boys, Bette Midler, John Lennon, The Ramones κ.α. Το 1964 γνώρισε επιτυχία ακόμη μια φορά με το τραγούδι "C'mon and Swim".


1964: Στην πρωτη θεση του Billboard βρισκεται ο Louis Armstrong με το τραγουδι “Hello Dolly!”. Θα παραμεινει στην κορυφη για εξι εβδομαδες. Είναι το βασικο τραγουδι του ομοτιτλου μιουζικαλ που αρχικα ερμηνευσε η Carol Channing η οποια πρωταγωνιστουσε στην παρασταση. Τον Απριλιο του 1965 στην τελετη απονομης των Grammy Awards το τραγουδι θα κερδισει το βραβειο “Song of the Year” και ο Armstrong το “Best Vocal Performance, Male” Η εκδοχη του Armstrong ενταχθηκε στο Grammy Hall of Fame το 2001.

1969: Μια ημέρα μετά την φωτογράφηση με το νέο τους μέλος, οι The Rolling Stones δίνουν συνέντευξη τύπου στο Hyde Park του Λονδίνου για να συστήσουν το νέο τους κιθαρίστα Mick Taylor. Ο εικοσάχρονος πρώην μέλος των John Mayall's Bluesbreakers, θα κάνει την πρώτη του ζωντανή εμφάνιση με τους Stones τον ερχόμενο μήνα, σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Hyde Park.

1970: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "The Long and Winding Road". Το τραγούδι έγραψε ο Paul McCartney και είναι μέρος του τελευταίου άλμπουμ του συγκροτήματος "Let It Be". Ο μάνατζερ τους, Allen Klein είχε παραδώσει τις ηχογραφήσεις εν αγνοία του McCartney στον Αμερικανό παραγωγό Phil Spector, ο οποίος έκανε αρκετές αλλαγές στα τραγούδια. Η ενορχήστρωση που έκανε στο "The Long and Winding Road" εξόργισε τον McCartney και εννέα ημέρες αφού το είχε ακούσει ανακοίνωσε την διάλυση των The Beatles. Η αρχική εκδοχή του τραγουδιού ακούγεται στην ταινία του συγκροτήματος "Let It Be".

1983: Οι Stevie Ray Vaughan & Double Trouble κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Texas Flood". Ηχογραφήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες στο Down Town Studio του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και Riverside Sound του Ώστιν του Τέξας. Το single "Pride and Joy" έφτασε μέχρι την εικοστή θέση του Mainstream Rock Chart των ΗΠΑ. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Texas Flood", "Testify" (Isley Brothers), "Rude Mood" (Vaughan) και "Mary Had a Little Lamb" (Buddy Guy). Την ίδια χρονιά, ο Stevie Ray Vaughan βραβεύτηκε από το περιοδικό Guitar Player με τα βραβεία "Best New Talent", "Best Electric Blues Guitar Player" και "Best Guitar Album". Είναι ο πρώτος κιθαρίστας που κερδίζει και τα τρία βραβεία μετά τον Jeff Beck το 1976.

1986: Ο Αμερικανός jazz και swing μουσικός, γνωστός και ως "ο Βασιλιάς του Swing" Benny Goodman (Benjamin David Goodman 1909-1986) απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από έμφραγμα. Είναι γνωστός επίσης και ως "the Professor". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους jazz μουσικούς (κλαρινέτο) και ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους στην ιστορία της μουσικής. Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως οι Glenn Miller, Tommy Dorsey, Duke Ellington, Louis Armstrong κ.α. Είναι ο πρώτος που τόλμησε την δεκαετία του '30, να ενσωματώσει στις ορχήστρες του έγχρωμους μουσικούς όπως ο Teddy Wilson. Το 1986 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου