Translate this page

Σαν σημερα | 8 Μαϊου


1911: Ενας απο τους σημαντικοτερους Αμερικανους μουσικουςκαι τραγουδοποιους της delta blues, ο Robert Johnson (1911-1938) γεννηθηκε στο Haxlehurst του Μισισιπι. Πολλοι θεωρουν μεχρι και σημερα πως "αυτος ηταν η blues". Ο Eric Clapton τον ειχε χαρακτηρισει σαν τον μεγαλυτερο τραγουδιστη της blues. Το 1986 το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
Δημοφιλη τραγουδια του: "Come On In MY Kitchen", "Love In Vain", "From Four Until Late", "Vross road Blues" κ.α.

1940: Ο Αμερικανος μουσικος, τραγουδιστης και τραγουδοποιοςτης country Rick Nelson (Eric Hilliard Nelson 1940-1985) γεννηθηκε στο Τινεκ του Νιου Τζερσει. Απο το 1957 εως το 1973 ειχε δεκα top-ten hits στο Bilboard. Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame τον Ιανουαριο του 1987. Δημοφιλη τραγουδια του: "Believe What You Say", "Hello Mary Lou", "Travelin Man", "Poor Little Fool" κ.α.

1943: Ο Βρετανος μπασιστας και ιδρυτικο μελος των The Yardbirds, Paul Samwell-Smith (Oaul Smith) γεννηθηκε στο Ριτσμοντ της Αγγλιας. Το 1966 αφησε το συγκροτημα για να ξεκινησει καριερα παραγωγου. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες και συγκροτηματα οπως Cat Stevens, Jethro Tull κ.α.

1945: Ο Αμερικανος θρυλος της jazz, πιανιστας και συνθετης Keith Jarrett γεννηθηκε στο Αλενταουν της Πενσυλβανια. Ειχε την μοναδικη ικανοτητα να περναει στις συνθεσεις του επιρροες απο την κλασικη, gosper, blues και jazz μουσικη με ξεχωριστο τροπο. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι Charles Lloyd, Miles Davis, Jan Garbarek, Gary Peacock κ.α. Δημοφιλη αλμπουμ του: "The Koln Concert", "Hymns/Spheres", "Belonging" κ.α.

1951: Ο Αμερικανος R&B/soul μουσικος και τραγουδιστης Philip Bailey (Philip Irvin Bailey) γεννηθηκε στο Ντενβερ του Κολοραντο. Εγινε ιδιαιτερα δημοφιλης μετα την συμμετοχη του στο συγκροτημα Earth, Wind & Fire. Δημοφιλη τραγουδια του συγκροτηματος: "Keep Your Head to the Sky", "Fantasy" κ.α. Συνεργαστηκε με τον Phil Collins για το ντουετο του τραγουδιου "Easy Lover" το οποιο ειναι μερος του σολο αλμπουμ του "Chinese Wall" (1984).

1970: Κυκλοφορει το τελευταιο στουντιο αλμπουμ των The Beatles με τιτλο "Let it Be". To αλμπουμ κυκλοφορησε λιγο μετα την διαλυση του συγκροτηματος απο την Αpple Records. Οι ηχογραφησεις αρχισαν το Φεβρουαριο του 1968 και ολοκληρωθηκαν στις αρχες του Απριλη το 1970. Αρχικα το αλμπουμ ηταν να κυκλοφορησει στα μεσα του 1969 με το τιτλο "Get Back" αλλα το συγκροτημα δεν ηταν ευχαριστημενο απο τις μιξεις του Glyn Johns. Ξαναδουλευτηκε απο τον Phil Sector μεσα στο 1970. Περιειχε δημοφιλη τραγουδια οπως τα "Get Back", "Let It be", "The Long and Winding Road", "I Me Mine" κ.α. Το αλμπουμ χρησιμοποιηθηκε επισης σαν soundtrack της ομωνυμης ταινιας. Εφτασε στην κοrυφη των Αμερικανικων και Βρετανικων charts αλλα ο μουσικος τυπος το δεχτηκε με αναμικτα συναισθηματα.

1971: Στην πρωτη θεση του Bilboard 200 βρισκεται το αλμπουμ "Jesus Christ Superstar" των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice. Στην δευτερη θεση ακολουθει η Janis Joplin και το αλμπουμ "Pearl", το τελευταιο αλμπουμ της το οποιο κυκλοφορησε τεσσερις μηνες μετα το θανατο της.

1971: Οι The Rolling Stones και το αλμπουμ τους "Sticky Fingers" βρισκονται στην πρωτη θεση των Βρετανικων Albums Chart. Θα παραμεινουν στην κορυφη για τεσσερις εβδομαδες. Ειναι το ενατο στουντιο αλμπουμ του συγκροτηματος και κυκλοφορησε στις 23 Απριλιου του 1971. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine" κ.α.

1974: Μια απο τις πιο σημαντικες μουσικες προσωπικοτητες της Βρετανικης rock την δεκαετια του '60, ο Graham Bond (Graham John Clifton Bond 1937-1974) αυτοκτονησε σε ηλικια 36 ετων πεφτωντας στις γραμμες του μετρο στο σταθμο του Finsbury Park στο Λονδινο. Αποκαλειται και "the father of the English Thythm & Blues". θεωρειται ο πρωτος Βρετανος μουσικος που χρησιμοποιησε οργανο Hammond. Υπηρξε μελος των συγκροτηματων Don Rendell Quintet, The Graham Bond Organisation κ.α.

1993: Οι Aerosmith με το ενδεκατο στουντιο αλμπουμ τους "Get a Trip" ανεβαινουν κατευθειαν στην κορυφη του Bilboard 200. Ειναι η πρωτη φορα που το συγκροτημα κανει ντεμπουτο στο Bilboard στην υψηλοτερη θεση. Το 1973 με το αλμπουμ "Rocks" ειχαν καταφερει να εμφανιστουν κατευθειαν στην τριτη θεση.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου