Translate this page

Σαν σημερα | 7 Μαϊου


1824: Στο Karntnertortheater στη Βιεννη της Αυστριας παρουσιαζεται για πρωτη φορα η "9η Συμφωνια" του Beethoven.

1833: Ο Γερμανος κλασικος συνθετης και πιανιστας Johanes Brahms (1833-1897) γεννηθηκε στο Αμβουργο της Γερμανιας. Θεωρειται ενας απο τους σημαντικοτερους εκφραστες της ρομαντικης περιοδου. Εγραψε κυριως εργα για πιανο και συμφωνικη ορχηστρα. Η καλλιτεχνικη του αξια συγκρινεται με αυτη των Johan Sebastian Bach και Ludwig van Beethoven.

1840: Ο δημιουργος των "Swan Lake", "The Sleeping Beauty" και "The Nutracker", ο κλασικος συνθετης Pyotr Ilich Tchaikovsky (1840-1893) γεννηθηκε στο Votkinsk της Ρωσιας. Θεωρειται ενας απο τους σημαντικοτερους δημιουργους του 20ου αιωνα και ο πρωτος Ρωσος κλασικος συνθετης που κερδισε τοσο μεγαλη αναγνωριση εκτος της χωρας του.

1961: Ο Ουαλος μουσικος, τραγουδοποιος και κιθαριστας του heavy metal συγκροτηματος Motorhead απο το 1984, Phil Campbell (Philip Anthony Campbell) γεννηθηκε στο Pontypridd της Ουαλιας. Το 1979 σχηματισε το γκρουπ Persian Risk και πεντε χρονια αργοτερα, μετα την αποχωρηση του Brian Robertson απο τους Motorhead, ενσωματωθηκε στο σχημα.

1966: Οι The Mamas and the Papass βρισκονται στη πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 με το τραγουδι "Monday, Monday". Ειναι μερος του πρωτου στουντιο αλμπουμ του συγκροτηματος με τιτλο "If You Can Believe Your Eyes and Ears" και το μονο Νο1 που ειχαν ποτε στα Αμερικανικα singles chart. Το Μαρτιο του 1967 στην ενατη τελετη απονομης των Grammy Awards, για το τραγουδι αυτο θα κερδισουν το βραβειο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental".

1967: Ο Bob Dylan, ενα περιπου χρονο μετα το ατυχημα που ειχε με την μηχανη του, δινει την πρωτη του συνεντευξη στην Daily News. Αμεσως μετα το ατυχο συμβαν, ο Αμερικανος τραγουδοποιος ειχε εξαφανιστει απο την δημοσιοτητα. Οι φημες οργιαζαν, ελεγαν πως ειχε μεινει παραλυτος, πως ειχε παραμορφωθει το προσωπο του και αλλοι πως ηταν νεκρος.

1971: Οι The Roliing Stones κυκλοφορουν στην Αμερικη, εντεκα ημερες νωριτερα απο τη Μεγαλη Βρετανια, το τραγουδι "Brown Sugar". Ειναι το τραγουδι που ανοιξε το αλμπουμ τους "Sticky Fingers", το οποιο κυκλοφορησε στις 23 Απριλιου του 1971.

1977: Στην πρωτη θεση του Bilboiard Hot 100 βρισκεται το τραγουδιτων The Eagles, "Hotel California". Κυκλοφορησε σαν single το Φεβρουαριο του 1977 και ειναι μερος του ομοτιτλου πεμπτου στουντιο αλμπουμ τους, το οποιο κυκλοφορησε δυο μηνες περιπου νωριτερα. Το Φεβρουαριο του 1978 στην 20η τελετη απονομης των βραβειων Grammy Awards θα τους χαρισει το βραβειο "Record of the Year".

1986: Ο ντραμερ του Βρετανικου indie-rock/post-punk συγκροτηματος Arctic Monkeys, Matt Helders γεννηθηκε στο Σεφιλντ της Αγγλιας.

1988: Ο Terence Trent D'arby και το τραγουδι "Wishing Well" βρισκονται στην κορυφη του Bilboard Hot 100. Ειναι μερος του πρωτου αλμπουμ με τιτλο "Indroducing the Hardline According to Terence Trent D'arby". Την πρωτη εβδομαδα κυκλοφοριας του, το αλμπουμ πουλησε παγκοσμιως πανω απο ενα εκαττομυριο αντιτυπα.

1990: Στην πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 βρισκεται το τραγουδι "Nothing Compares 2 U", με την φωνη της Sinead O'Connor. Ειναι μια δημιουργια του Prince για το πρωτο αλμπουμ των The Family το 1985.

1991: Μετα την μηνυση της οικογενειας νεαρου αυτοχειρα που θεωρουσαν τον Ozzy Osbourne υπευθυνο για την αυτοκτονια , δικαστηριο της πολιτειας της Τζορτζια των ΗΠΑ τον απαλλασσει.Οι γονεις ειχαν αναφερει στη μηνυση τους πως η μουσικη του Ozzy επηρεασε και οδηγησε τον γιο τους σε αυτοκτονια.

1992: Το δερματινο μπουφαν το οποιο φορουσε ο John Lennon στις συναυλιες των The Beatles την περιοδο 1960-1963 πωλειται απο τον οικο Christies στο Λονδινο για εικοσιτεσσερις χιλιαδες λιρες.

2006: Οι Snow Patrol και το τεταρτο στουντιο αλμπουμ τους "Eyes Open" κατακτουν την πρωτη θεση των Βρετανικων Albums Chart. Κυκλοφορησε την πρωτη Μαϊου του 2006 και περιεχει επιτυχιες οπως τα "You're All I Have", "Hands Open", "Chasing Cars" κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου