Translate this page

Σαν σημερα | 30 Μαϊου


1909: Ο Αμερικανος jazz και swing μουσικος, γνωστος και ως “ο Βασιλιας του Swing” Benny Goodman (Benjamin David Goodman 1909-1986) γεννηθηκε στο Σικαγο του Ιλινόις. Θεωρειται ενας από τους σημαντικοτερους jazz μουσικους (κλαρινετο) και ενας από τους μεγαλυτερους μαεστρους στην ιστορια της μουσικης. Συνεργαστηκε με μουσικους όπως οι Glenn Miller, Tom Dorset, Duke Ellington, Louis Armstrong κ.α. Είναι ο πρωτος που τολμησε τη δεκαετια του ’30 βα ενσωματωσει στις ορχηστρες εχρωμους μουσικους όπως ο Tessy Wilson. Το 1986 βραβευτηκε με το βραβειο Grammy “Lifetime Achievement” για τη συνολικη του προσφορα στη μουσικη.

1955: Ο Βρετανος ντραμερ Topper Headon (Nicholas Bowen Headon) γεννηθηκε στο Μπρομλεϊ της Αγγλιας. Είναι γνωστος για τη συμμετοχη του στο punk-rock συκγροτημα The Clash. Ενσωματωθηκε μαζι τους το 1978 και από τοτε συμμετειχε σε όλα τα αλμπουμ τους μεχρι και το Combat Rock το 1982. Είναι γνωστος και ως “the Human Drum Machine” λογω των ξεχωριστων ικανοτητων του στα τυμπανα.

1964: Οι Beatles βρισκονται στην κορυφη του Billboard Hot 100 με το τραγουδι Love Me Do. Είναι το πρωτο single των Beatles και κυκλοφορησε στη Μ.Βρετανια στις 5 Οκτωβριου του 1962. Στην Αμερικη κυκλοφορησε τον Απριλιο του 1964.

1966: Κυκλοφορει στη Μ.Βρετανία το τραγουδι των Beatles “Paperback Writer”. Είναι το ενδεκατο single τους, και θα ανεβει στην πρωτη θεση του Billboard οπου και θα παραμεινει δυο εβδομαδες.

1988: Στην πρωτη θεση του Billboard Hot 100 βρισκεται το τραγουδι του George Michael με τιτλο One More Try. Είναι μερος του τεταρτου στουντιο αλμπουμ του “Faith”, το οποιο κυκλοφορησε στις 30 Οκτωβριου του 1987.

1992: Ο τραγουδοποιος και τραγουδιστης Paul Simon και η φολκ τραγουδιστρια Edie Brickell παντρευονται στο Mantauk στο Λονγκ Άιλαντ της Νεας Υορκης. Είναι ο πρωτος γαμος για την 24χρονη Brickell ενω για τον 50χρονο Simon είναι ο τριτος. Μαζι θα αποκτησουν τρια παιδια.

1999: Κατά τη διαρκεια της τελευταις συναυλιας της περιοδειας του Live ’99 Tour στο Νιου Τζερσι των ΗΠΑ, ο Lenny Kravitz αποχωρει από τη σκηνη μετα από σαραντα λεπτα και καταρρεει από θερμοπληξια. Ειχε βγει στη σκηνη φορωντας ένα γουνινο παλτο…

2000: Στην πρωτη συναυλια των εξι που θα δωσουν οι Oasis στην Ευρωπη, χωρις τον κιθαριστα Noel Gallagher, ο τραγουδιστης Liam Gallagher λεει στο κοινο: “Oasis are a f*cking band, no just one person”. O Noel ειχε αποχωρησει λιγες μερες νωριτερα μετα από τσακωμο με τον αδερφο του.

2004: Στην πρωτη θεση των βρετανικων Albums Chart βρισκεται η Avril Lavigne με το δευτερο στουντιο αλμπουμ της Under My Skin. Κυκλοφορησε στις 24 Μαϊου. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ τα Don’t Tell Me, He Wasn’t, My Happy Ending κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου