Translate this page

Σαν σημερα | 29 Μαϊου


1945: Ο Βρετανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και πιανιστας Gary Brooker γεννηθηκε στο Χακνεϊ του Λονδινου. Το 1966 δημιουργησε τους Procol Harum με τους οποιους το Μάιο του 1967 γνωρισε μεγαλη επιτυχια με το τραγουδι A Whiter Shade Of Pale. Mετα το to 1977 ακολουθησε σολο καριερα, και το 2003 τιμηθηκε από τη Βασιλισσα της Αγγλιας με τον τιτλο Member Of The Order Of The British Empire.

1961: Η Αμερικανιδα τραγουδιστρια, τραγουδοποιος και κιθαριστρια Mellisa Etheridge (Melissa Lou Etheridge) γεννηθηκε στο Λιβενγουορθ του Κανσας. Το 2007 κερδισε το βραβειο Οσκαρ “Best Original Song” ηια το τραγουδι I Need You To Wake Up του ντοκιμαντερ An Unconvenient Truth. Εχει κερδισει δυο βραβεια Grammy “Best Rock Vocal Performance, Female” το 1993 για το τραγουδι Ain’t It Heavy και το 1995 για το Come To My Window. Δημοφιλη τραγουδια της τα Like The Way I Do, I Want To Come Over κ.α.

1962: Στη τεταρτη τελετη τελετη απονομης των Grammy Awards, ο Herny Mancini κερδιζει τα βραβεια Record of the Year και Song of the Year για το Moon River. Το τραγουδι ακουγοταν στην ταινια Breakfast at Tiffany’s με τη φωνη της Audrey Hepburn.To βραβειο Best R&B Performance κερδιζει ο Ray Charles για το Hit The Road Jack.

1965: Στην κορυφη του Billboard Hot 100 βρισκονται οι Beach Boys με το δευτερο Νο.1 single τους Help Me Rhonda. Ειναι μια δημιουργια των Brian Wilson και Mike Love για το αλμπουμ του συκγροτηματος The Beach Boys Today! Που κυκλοφορησε στις 8 Μαρτιου του 1965.

1967: Ο Βρετανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος Noel Gallagher (Noel Thomas David Gallagher) γεννηθηκε στο Μαντσεστερ της Αγγίας. Είναι γνωστος από τη συμμετοχη του στο συγκροτημα Oasis από το 1991 μεχρι και τη διαλυση τους το 2009. Η προσφορα του στο συγκροτημα είναι κατι παραπανω από σημαντικη, αφου εγραψε μερικες από τις μεγαλυτερες επιτυχιες που τους καθιερωσαν σαν ένα από τα μεγαλυτερα συγκροτηματα στον κοσμο. Δημοφιλη τραγουδια του τα Don’t Look Back In Anger, Cigarettes & Alcohol, Wonderwall, Falling Down κ.α. Μαζι με το συγκροτημα εχει κερδισει εξι Brit Awards, μεταξυ αυτων και το “Outstanding Contribution to Music” το 2007 και το “Brits Album of 30 Years” για το αλμπουμ (What’s The Story) Morning Glory?

1969: Κυκλοφορει το πρωτο και ομοτιτλο αλμπουμ των Crosby, Stills & Nash. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ τα Marrakesh Express και Suite: Judy Blue Eyes.

1971: Οι Rolling Stones και το τραγουδι Brown Sugar βρισκονται στο Νο.1 του Billboard Hot 100. Είναι μερος του αλμπουμ Sticky Fingers, το οποιο την ιδια στιγμη βρισκεται στο Νο.1 του Billboard 200.

1984: Κυκλοφορει το πεμπτο στουντιο αλμπουμ της Αμερικανιδας τραγουδιστριας Tina Turner με τιτλο Private Dancer. Το 1985 κερδισε τεσσερα από τα πεντε βραβεια Grammy για τα οποια ειχε προταθει. Είναι το αλμπουμ που εφερε την τραγουδιστρια στην πρωτη γραμμη μετα απο πολλα χρονια. Μεγαλες επιτυχιες του αλμπουμ τα τραγουδια Let’s Stay Together, What’s Love Got To Do With It, Private Dancer κ.α.

1997: Ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και κιθαριστας Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) πνιγηκε σε ηλικια 30 ετων, κολυμπωντας στο Wolf River στο Μεμφις του Τενεσι. Ηταν γιος του Tim Buckley και μια απο τις μεγαλυτερες ελπιδες της Αμερικανικης ροκ μουσικης. Το μοναδικο αλμπουμ που κυκλοφορησε, οσο ηταν στη ζωη, ειχε τον τιτλο Grace (1994).

2005: Ανακοινωνεται πως ο κιμπορντιστας Roger O’Donnell και ο κιθαριστας Perry Bamonte απολυθηκαν απο τους Cure. Τα δυο μελη του συγκροτηματος ειδοποιηθηκαν για την απολυση τους μεσω ηλεκτρονικου ταχυδρομειου. Μετα την απομακρυνση του O’Donnel , οι Cure δεν προσελαβαν αλλον κιμπορντιστα και το επομενο αλμπουμ τους, 4:13 Dream, ηχογραφηθηκε χωρις πληκτρα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου