Translate this page

Σαν σημερα | 27 Μαϊου


1945: Ο Καναδος κιθαριστας, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Bruce Cockburn γεννηθηκε στην Οταβα του Καναδα. Με το συγκροτημα του, Olivus, τον Απριλιο του 1968 ειχε ανοιξει συναυλια των The Jimi Hendrix Experience και Cream. Εκανε την πρωτη του σολο εμφανιση το 1969 στο Mariposa Folk Festival, οταν πηρε τη θεση του Neil Young που ακυρωσε για να παραυρεθει στο Woodstock. Αρκετα τραγουδια του εχουν ξανατραγουδηθει απο αλλους καλλιτεχνες οπως Judy Colins ("Pacing The Cage"), k.d.Lang ("One Day I Walk") κ.α. Το ονομα του γραφτηκε στο Canadian Music Hall of Fame το 2001.

1957: Η Βρετανιδα μουσικος, τραγουδιστρια και τραγουδοποιος Siouxsie Sioux (Susan Janet Ballion) γεννηθηκε στο Λονδινο. Ειναι δημοφιλης απο την συμμετοχη της στο συγκροτημα Siouxsie and the Banshees, στο οποιο υπηρξε βασικη τραγουδιστρια απο το 1976. Το 1981 απο μελη των Banshees δημιουργουνται οι The Creatures. Απο το 2004 ακολουθει σολο καριερα. Υπηρξε απο τους
πρωτοπορους της Βρετανικης rock σκηνης επηρεαζοντας καλλιτεχνες και συγκροτηματα διαφορετικων μουσικων στυλ οπως Morrissey, Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, Shirley Manson κ.α. Δημοφιλη τραγουδια με τη φωνη της: "Happy House", "Dear Prudense" (The Beatles), "Kiss Them for Me", "The Passenger" (Iggy Pop) κ.α.

1957: Οι Buddy Holly & The Crickets κυκλοφορουν το πρωτο τους single με τιτλο "That'll Be The Day". Ειναι μια δημιουργια των Buddy Holly και Jerry Allison. Ειναι επισης ενα απο τα πρωτα demo τραγουδια του Βρετανικου συγκροτηματος The Quarrymen που αργοτερα μετονομαστηκαν στους γνωστους μας The Beatles.

1963: Ο Bob Dylan κυκλοφορει το δευτερο στουντιο αλμπουμ του με τιτλο "The Freewheelin' Bob Dylan". Οι στιχοι του αλμπουμ ειναι εντονα πολιτικοποιημενοι. Θα φτασει μεχρι την εικοστη δευτερη θεση του Bilboard αλλα θα σκαρφαλωσει στην κορυφη των Βρετανικων charts το 1964. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Blowin in the Wind", "Masters of War", "Don't Think Twice, It's All Right" κ.α.

1967: Οι δισκογραφικες εταιρειες Columbia και RCA Victor ανακοινωνουν πως απο την 1η Ιουνιου θα αυξησουν την τιμη του μονου αλμπουμ βινυλιου κατα ενα δολαριο. Εινα η πρωτη αυξηση απο το 1953...

1977: Οι Sex Pistols κυκλοφορουν στη Μεγαλη Βρετανια το single "God Save The Queen". Απαγορευεται η μεταδοση του σε ολα τα κρατικα ΜΜΕ και οι εργαζομενοι στα περισσοτερα δισκοπωλεια αρνουνται να το βαλουν στα ραφια. Πουλησε διακοσιες χιλιαδες αντιτυπα μονο την πρωτη εβδομαδα κυκλοφοριας και ανεβηκε στην δευτερη θεση των Βρετανικων charts.

1994: Οι Eagles πραγματοποιουν την πρωτη μετα απο δεκατεσσερα χρονια συναυλια στο Μπερμπανκ της Καλιφορνια. Η παρασταση εκλεισε μετα απο δυο encore και το τραγουδι "Desperado".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου