Translate this page

Σαν σημερα | 12 Μαϊου


1929: Ο Αμερικανος πιανιστας, συνθετης και παραγωγος Burt Bacharach γεννηθηκε στο Κανσας Σιτυ του Μιζουρι. Στην εικοσαετη καριερα του εγραψε η εκανε παραγωγη σε περισσοτερες απο τριαντα πεντε επιτυχιες, εννεα απο τις οποιες μπηκαν στο Bilboard, οπως "The Look of Love" (Dusty Springfield), "Walk on By" (Isaac Hayes), "What's New Pussycat" (Tom Jones), "I Say a Little Player" και "I Just Don't Know What to Do With Myself" το οποιο διασκευασαν το 2003 οι The White Stripes.

1942: Ο Βρετανος rock τραγουδιστης και στιχουργος Ian Dury (Ian Robins Dury 1942-2000) γεννηθηκε στο Χαροου του Λονδινου. Γνωρισε επιτυχια την δεκαετια του '70 με το new wave/punk συγκροτημα Ian Dury and the Blockheads, Δημοφιλη τραγουδια τους: "What a Waste" "Hit me With Your Rhythm Stick", "Sex & Drugs & Rock & Roll" κ.α.

1948: Ο Βρετανος μουσικος και τραγουδοποιος Steve Winwood (Stephen Lawrence Winwood) γεννηθηκε στο Handsorth του Μπερμιγχαμ. Υπηρξε μελος των συγκροτηματων The Spencer Davis Group, Traffic και Blind Faith. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι Muddy Waters, John lee Hooker, T-Bone Walker, Howlin' Wolf, B.B. King, Eric Clapton κ.α. Το 1986 ανεβηκε στην κορυφη του Bilboard με το τραγουδι "Higher Love" με το οποιο κερδισε δυο βραβεια Grammy, τα "Record of the Year" και "Best Μale Pop Vocal Performance".

1964: Στην εκτη τελετη απονομης των Grammy Awards που πραγματοποιειται στη Νεα Υορκη, ο Ray Charles κερδιζει το βραβειο "Best Thythm & Blues Recording" για το "Busted". Η Barbra Streisand το βραβειο "Album of the Year" για το "The Barbra Streisand Album" και οι Henry Mancini και Johnny Mercer το "Song of the Year" για το τραγουδι "The Days of Wine and Roses".

1965: Στα RCA Studios του Χολιγουντ, οι The Rolling Stones ξεκινουν τις ηχογραφησεις του τραγουδιου "(I Can't Get No) Satisfaction". Στην Αμερικη θα κυκλοφορησει τον Ιουνιο και θα ανεβει στο Νο1 του Bilboard Hot 100, οπου θα παραμεινει για τεσσερις εβδομαδες. Στη Μεγαλη Βρετανια θα κυκλοφορησει λιγο αργοτερα, τον Αυγουστο.

1998: Ο Lenny Gravitz κυκλοφορει το πεμπτο του στουντιο αλμπουμ με τιτλο "5". Ειναι ισως το πιο εμπορικο αλμπουμ του Αμερικανου καλλιτεχνη με πωλησεις που ξεπερνουν τα εξι εκατομμυρια αντιτυπα παγκοσμιως. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "I Belong to You", "Fly Away", καθως και το "American Woman" στην επανεκδοση του 1999. Ο Kravitz κερδισε δυο βραβεια Grammy, το "Best Male Rock Vocal Performance" για τα τραγουδια "Fly Away" και "American Woman" το 1999 και 2000 αντιστοιχα.

2001: Ο Αμερικανος τραγουδιστης Perry Como (Pierino Ronald Como 1913-2001) απεβιωσε σε ηλικια 88 ετων στον υπνο του στη Φλοριντα απο τη νοσο Αλτσχαιμερ. Το 1987 του απονεμηθηκε το βραβειο Kennedy Center Honor ενω το 2002 τιμηθηκε με το βραβειο Grammy "Lifetime Achievement" για την προσφορα του στη μουσικη. Δημοφιλη τραγουδια του: "Till the End of Time", "I'm Gonna Love that Gal", "I'm Always Chasing Rainbows", "Don't Let the Stars Get In Your Eyes" , "It's Impossible" κ.α. Θεωρειται μια απο τις σημαντικοτερες καλλιτεχνικες προσωπικοτητες του 20ου αιωνα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου