Translate this page

Σαν σημερα | 28 Απριλιου


1934: Ο Αμερικανος blues μουσικος Charley Patton (Charlie Patton 1891-1934) απεβιωσε σε ηλικια 43 ετων στην Ιντιανολα του Μισισιπι απο καρδιακη ανεπαρκεια. Απο πολλους θεωρειται ο "πατερας των Delta Blues". Επηρεασε μουσικους οπως οι John Lee Hooker, Howlin' Wolf και Robert Johnson.

1952: Ο Αμερικανος πιανιστας και κιμπορντιστας Chuck Leavell (Charles Alfred Leavell) γεννηθηκε στο Μπερμιγχαμ της Αλαμπαμα. Υπηρξε μελος των The Allman Brothers την εποχη των μεγαλων επιτυχιων τους. Αργοτερα συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως Eric Clapton και The Rolling Stones.

1953: Η Αμερικανιδα μουσικος, τραγουδιστρια κια τραγουδοποιος Kim Gordon (Kim Althea Gordon) γεννηθηκε στο Ροτσεστερ της Νεας Υορκης. Ειναι μελος του συγκροτηματος Sonic Youth απο την ιδρυση του το 1981. Συνεργαστηκε επισης με καλλιτεχνες οπως οι William Winant, Lydia Lynch και Courtney Love οπου υπηρξε και παραγωγος στο πρωτο αλμπουμ της "Pretty on the Inside".

1963: ο Andrew Loog Oldham βλεπαει τους The Rolling Stones για πρωτη φορα στο κλαμπ Crawdaddy του Λονδινου. Απο την επομενη μερα θα ειναι ο ο επισημος μανατζερ τους. Τρια χρονια αργοτερα θα πουλησει το μεριδιο του μανατζμεντ στον Allen Klein, λιγο αργοτερα και μανατζερ των The Beatles, αλλα συνεχισε να εργαζεται σαν παραγωγος τους ενα ακομα χρονο.

1966: Στα Abbey Road Studios του Λονδινου ειναι η πρωτη μερα ηχογραφησεων των The Beatles γιοα το τραγουδι "Eleanor Rigby". Τον Αυγουστο θα κυκλοφορησει στο αλμπουμ "Revolver" αλλα και σε single σαν b-side του 'Yellow Submarine". Το τραγουδι εγραψαν οι Paul McCartney και John Lennnon και εχει θεμα τη μοναξια. Ο McCartney ειχε καποτε δηλωσει πως το ονομα 'Eleanor' το δανειστηκε απο την ηθοποιο Eleanor Bron, η οποια ειχε παρει μερος στη ταινια του συγκροτηματος "Help!" και το 'Rigby' απο ενα καταστημα στο Μπριστολ, "Rigby & Evens Ltd., Wine & Spirit Shippers". Λιγο μετα τη κυκλοφορια του το τραγουδι θα ανεβει στην κορυφη των Βρετανικων Singles Chart και θα παραμεινει για τεσσερις εβδομαδες, ενω στην Αμερικη θα φτασει μεχρι την ενδεκατη θεση του Bilboard.

1979: Στη πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 βρισκονται οι Blondie με το τραγουδι "Heart of Glass. Ειναι μερος του τριτου αλμπουμ του συγκροτηματος "Parallel Lines"

1980: Ο μπασιστας και τραγουδιστης των The Marshall Tucker Band, Tommy Caldwell (Thomas Michael Caldwell 1949-1980) υποκυπτει στα τραυματα του μετα απο αυτοκινητιστικο αττυχημα που ειχε εξι μερες νωριτερα με το τζιπ του. Ηταν 30 ετων. Μαζι με την μπαντα του βοηθησαν στην εξελιξη και εξαπλωση του southern rock στις αρχες τηε δεκαετιας του '70.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου