Translate this page

Σαν σημερα | 27 Απριλιου


1947: Ο Ουαλος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μελος του rock συγκροτηματος Badfinger, Pete ham (Peter William Ham 1947-1975) γεννηθηκε στο Σουανσι της Ουαλιας. Μεγαλη του επιτυχια το τραγουδι-μπαλαντα "Without You" που εγραψε με τον μπασιστα Tom Evans. O Paul McCartney αναφερομενος στο τραγουδι, το ειχε χαρακτηρισει: "...the killer song of all time". Εχει τραγουδηθει απο καλλιτεχνες οπως Harry Nilson, Mariah Carey κ.α.

1947: Η Αμερικανιδα τραγουδιστρια και τραγουδοποιος Ann Peebles, μια απο τις σπουδαιοτερες soul φωνες, γεννηθηκε στο Σαιντ Λουις του Μιζουρι. Μεγαλη της επιτυχια το τραγουδι "I Can't Stand the Rain".

1948: Η αμερικανιδα τραγουδιστρια και ιδρυτικο μελος του συγκροτηματος Β-52s, Kate Pierson (Catherine Elizabeth Pierson) γεννηθηκε στο Weehawken του Νιου Τζερσει. Μεγαλη επιτυχια του συγκροτηματος το τραγουδι "Love Shack" το 1989. Το 1991 συμμετειχε στο τραγουδι των R.E.M. με τιτλο "Shinny Happy People".

1964: Οι The Beatles κυκλοφορησαν στην Αμερικη το single "Love Me Do". Το τραγουδι εγραψε ο Paul McCartney σε ηλικια δεκαεξι ετων και αργοτερα το ολοκληρωσαν παρεα με τον John Lennon. Ειχε πρωτοκυκλοφορηδει στη Μεγαλη Βρετανια τον Οκτωβριο του 1962.

1964: Κυκλοφορει στη Μεγαλη Βρετανια το πρωτο βιβλιο του John Lennon με τιτλο "In His Own Write". Το βιβλιο περιεχει μικρες ιστοριες και σχεδια του τραγουδιστη. Το 1968 το βιβλιο μετατραπηκε σε θεατρικο εργο και ανεβηκε στο The Royal National Theatre του Λονδινου.

1968: Οι Simon & Garfunkel κυκλοφορουν το single "Mrs Robinson". Το τραγουδι εγραψε ο Paul Simon και ειναι μερος του τεταρτου στουντιο αλμπουμ τους με τιτλο "Bookends", το οποιο κυκλοφορησε στις αρχες του μηνα. Μια λιγο διαφορετικη εκδοχη του τραγουδιου κυκλοφορησε τον ιανουαριο στο soundtrack της ταινιας "The Graduate" (1967) Με την Αnne Bancroft στο ρολο της Mrs. Robinson και τον Dustin Hoffman στο ρολο του Benjamin Braddock. To Μαρτιο του 1969 στην ενδεκατη τελετη απονομης των Grammy Awards το τραγουδι απεσπασε τα βραβεια "Record of the Year" και "Best Contemborary Pop Performance - Vocal Duo or Group". Με την κυκλοφορια του, το τραγουδι εφτασε μεχρι την κορυφη του Bilkboard.

1982: Ο Frank Zappa κυκλοφορει το τραγουδι "Valley Girl" το οποιο εγραψε μαζι με την δεκατετραχρονη κορη του Moon Unit Zappa. Θα γινει η μεγαλυτερη επιτυχια του τραγουδιστη, ανεβαινοντας μεχρι την τριακοστη δευτερη θεση του Bilboard Hot 100.

1987: Κυκλοφορει στη Μεγαλη Βρετανια η συλλογη με B-sides τραγουδια των R.E.M. με τιτλο "Dead Letter Office". μεταξυ αλλων αλλων περιεχει και διασκευες των Velvet Underground, Aerosmith, Lou Ρeed κ.α.

1993: Ο Iggy Pop ξαναβρισκεται στην σκηνη με τους The Stooges, για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια, την τελευταια βραδια του Coachella Festival στην Καλιφορνια. Την ιδια μερα του φεστιβαλ εμφανιζονται καλλιτεχνες οπως The White Stripes, Blur κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου