Translate this page

Σαν σημερα | 27 Μαρτιου


1924: Γεννηθηκε η Αμερικανιδα jazz τραγουδιστρια Sarah Vaughan (Sarah Lois Vaughan 1924-1990). Για το αλμπουμ της "Sarah Vaughan with Clifford brown" (1955) και το τραγουδι "If You Could See Me Now" (1946) τιμηθηκε με το βραβειο Grammy Hall of Fame, το οποιο δινεται σε ηχογραφηματα ανω των 25 ετων τα οποια εχουν ιστορικη σημασια και σπουδαιοτητα.

1958: Η CBS Records ανακοινωνει την πιο προσφατη ανακαλυψη των εργαστηριων της που ασχολουνται με τον ηχο. Αφορα τον στερεωφονικο ηχο, που οταν παιζεται σε ενα συμβατο φωνογραφο θα στελνει ηχο μεσω δυο καναλιων αντι ενος. Μια ανακαλυψη που αλλαξε τα παντα γυρω απο τον ηχο οσον αφορα την εγγραφη του.

1967: Οι The Turtles με το τραγούδι τους “Happy Together” ρίχνουν από την κορυφή του Billboard Hot 100 τους The Beatles και το τραγούδι “Penny Lane“. Είχε κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο και είναι το μοναδικό τραγούδι του συγκροτήματος που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στο Billboard.

1970: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Mariah Carey γεννήθηκε στο Χάντιγκτον της Νέας Υόρκης. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της παγκοσμίως ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα. Θεωρείται η πιο επιτυχημένη καλλιτέχνης στην Αμερική για την δεκαετία του ’90. Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια της: “Vision of Love“, “Emotions“, “All I Want for Christmas Is You“, “Touch My Body” κ.α.

1979: Το πρωτο videoclip του Bruce Springsteen, απο live εκτελεση του τραγουδιου "Rosalita" κανει παγκοσμια πρωτη εμφανιση στο BBC.

1984: Η Cyndi Lauper κυκλοφορεί το single “Time After Time“. Στις 9 Ιουνίου θα σκαρφαλώσει στο Νο1 του Billboard Hot 100 όπου θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Είναι το πιο εμπορικό της τραγούδι μετά το “Girls Just Want to Have Fun“, τα οποία είναι μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ της τραγουδίστριας με τίτλο “She’s So Unusual” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1983. Μέχρι το 2002 οι πωλήσεις του άλμπουμ παγκοσμίως είχαν ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια αντίτυπα. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ: “Girls Just Want to Have Fun“, “She Bop“, “Time After Time” κ.α.

1993: Πεθανε ο Αμερικανος σαξοφωνιστας της jazz Clifford Jordan (Clifford Laconia Jordan 1931-1993) σε ηλικια 61 ετων στο Μανχαταν της Νεας Υορκης απο καρκινο.

1995: Στην 67η τελετη απονομης των βραβειων Οσκαρ που πραγματοποιειται στο Shrine Auditorium του Los Angeles της Καλιφορνια, οι Elton john και Tim Rice κερδιζουν το βραβειο "Best Original Song" για το τραγουδι "Can You Feel the Love Tonight" που ακουγοταν στη ταινια κινουμενων σχεδιων "The Lion King".

2000: Πεθανε ο Βρετανος rock τραγουδιστης και στιχουργος Ian Dury (Ian Robins Dury 1942-2000) σε ηλικια 57 ετων στο Λονδινο απο καρκινο.

2003: Το σπιτι που ο John Lennon περασε τα παιδικα του χρονια, στον αριθμο 251 της οδου Menlove στο Λιβερπουλ, ανοιγει τις πορτες του για το κοινο. Στην εκδηλωση παρευρισκεται και η Yoko Ono,η οποια δηλωνει στους δημοσιογραφους πως ο Lennon θα ηταν αντιθετος στον πολεμο κατα του Ιρακ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου