Translate this page

Σαν σημερα | 16 Μαρτιου


1902: Ο Αμερικανός country blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Alec Seward (1902-1972) γεννήθηκε στο Charles City County της Βιρτζίνια. Κυκλοφόρησε άλμπουμ με τα ψευδώνυμα Guitar Slim, Blues Servant Boy, King Blues και Georgia Slim. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια “Creepin’ Blues” και “Some People Say“.

1964: Η δισκογραφική εταιρεία Capitol Records κυκλοφορεί στην Αμερική το single των The Beatles με τίτλο “Can’t Buy Me Love“. Ο Τύπος της εποχής έγραψε πως το τραγούδι μιλούσε για τον αγοραίο έρωτα, κάτι που διέψευσε αργότερα ο Paul McCartney. Όταν το τραγούδι ανέβηκε στο Νο1 του Billboard, στις 4 Απριλίου του 1964, η πρώτη πεντάδα στο chart ήταν πέντε στα πέντε τραγούδια των The Beatles. Στο Νο2 το “Twist and Shout“, Νο3 το “She Loves You“, Νο4 το “I Want to Hold Your Hand” και Νο5 το “Please Please Me“.

1972: Ο Σκοτσέζος μουσικός και κιθαρίστας του συγκροτήματος Travis, Andy Dunlop (Andrew Dunlop) γεννήθηκε στο Lenzie της Σκοτίας. Οι Travis έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλής με το δεύτερο άλμπουμ τους, “The Man Who“, το οποίο ήταν πρώτο σε πωλήσεις για το 1999 στη Μεγάλη Βρετανία. Στα Brit Awards το 2000 για το άλμπουμ αυτό κέρδισαν το βραβείο “Best British Album“.

1975: Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από πνευμονία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους κιθαρίστες της modern blues. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για τους Chuck Berry, B.B. King, Jimi Hendrix κ.α.

1977: Η δισκογραφική εταιρεία A&M Records ακυρώνει το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Sex Pistols έξι ημέρες νωρίτερα. Λέγονται πολλά για τους λόγους που η εταιρεία έσπασε το συμβόλαιο. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου τους, σε συνέντευξη Τύπου έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 10 Μαρτίου, τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφτηκαν πιωμένοι τα κεντρικά γραφεία της A&M δημιουργώντας διάφορα επεισόδια. Ο Sid Vicious έσπασε ένα νιπτήρα κόβοντας το χέρι του και στη συνέχεια έκανε βόλτες λερώνοντας με αίμα τους διαδρόμους του κτιρίου. Οι Johnny Rotten και Steve Jones έβρισαν το προσωπικό και ο δεύτερος πείραζε τα κορίτσια στις γυναικείες τουαλέτες. Στις 12 Μαρτίου το συγκρότημα τσακώθηκε σε κλαμπ του Λονδίνου και ένας φίλος του Rotten απείλησε τον καλύτερο φίλο του διευθυντή της A&M… Κάτι από όλα αυτά ήταν μάλλον και η αιτία της διακοπής του συμβολαίου.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου